Henca en haar Hevi Bazaar
Tuesday 13 March 2007

HencaHet is zaterdagmorgen 10 maart half elf. Ik heb een afspraak met Henca de Vilder voor een interview. Ik rij richting dierenpension en als ik door de tuin loop valt mij een gekleurde “Pipo wagen” op. Het eerste wat ik haar vraag is dan ook: wat doet die mooie gekleurde wagen bij jullie in de tuin?

Henca:
Dat is mijn Hevi Bazaar. Daar berg ik mijn modeaccessoires in op.
 
Modeaccesoires? Hoe zo opbergplaats? Heb je dan zoveel modeaccessoires dat je ze niet meer in huis kunt hebben?

Henca:
Ik ontwerp zelf modeaccessoires zoals tassen, sieraden en portemonnaies voor de verkoop. De wagen kwam ik tegen en gebruik deze nu voor de fairs om de accessoires in uit te stallen.
 
Je ontwerpt de accessoires dus zelf, maar maak je deze dan ook allemaal zelf?
 
Henca:
Ongeveer Vijf keer per jaar ontwerp ik een nieuwe collectie. Ik reis dan af naar Istanbul om ze daar te laten maken. De producten worden met de hand gemaakt door Turkse vrouwen en dan laat ik ze per vrachtwagen overkomen naar Nederland.
 
Ik ben verbaasd! Je reist helemaal af naar Istanbul? Waarom Turkije?
 
Henca:
Turkije behoort nog niet tot de Europese Unie, maar Nederland en Turkije hebben wel een handelsovereenkomst. Daarnaast worden de producten handgemaakt, is de geleverde kwaliteit erg goed en zijn de prijzen nog leuk.
 
Hoe ben je op het idee gekomen om hier mee te beginnen? Heb je een opleiding gevolgd voor het ontwerpen van modeaccessoires?
 
Henca:
Na mijn verhuizing ben ik gestopt met het werken in de gezondheids-zorg en deed ik de administratie van het dierenpension. Twee jaar geleden vond ik dat het tijd was om weer wat voor mezelf erbij te doen en terug in de zorg had ik niet veel zin in, het is eigenlijk begonnen als een grap. Tijdens vakanties in het buitenland nam ik altijd al accessoires mee. Ik kreeg hier hele enthousiaste reacties op en omdat ik eigenlijk altijd al zeer creatief ben geweest, leek het me leuk om een eigen bedrijfje in modeaccessoires te hebben en deze te verkopen. Vandaar nu de Hevi Bazaar.
 
Je zegt dat je de accessoires per DHL naar Nederland laat vervoeren. Het lijkt me dat dit dan wel een grote hoeveelheid is wat niet allemaal in die mooie wagen past. Waar verkoop je die allemaal? Heb je dan een bedrijf aan huis?
 
Henca:
Met de wagen ga ik naar de fairs. Daarnaast geef ik party’s aan huis, organiseer ik inloopavonden en verkoop ik een groot deel van mijn producten aan winkels in het noorden en een aantal in het westen van het land. Op dit moment verkoop ik ook in groothandel Tica in Aalsmeer. Hier heb ik een stand waar ik mijn zelf ontworden tassen aanbiedt. Deze zijn ook te zien op www.tica.nl .Een bedrijf aan huis heb ik niet, maar ik sta natuurlijk altijd open voor bezoek. Ook is iedereen van harte welkom om op de inloopavonden een kijkje te nemen. De data van deze avonden vind je op de voorpagina in de evenementenkalender.
 
Henca, bedankt voor dit interview en succes met Hevi Bazaar!
 
< Vorige