Dansschool Gerritsen
Tuesday 20 March 2007

DansschoolAchter de schermen van het café:

Als je het café binnenloopt, zie je niet altijd wat er achter de schermen plaatsvindt.
Zo ook deze zondag.

Om een uur of zeven ‘s avonds komt er een man binnenlopen, zegt ‘hoi’ en loopt naar achteren. Toch maar even volgen.
De betreffende man is Roland Gerritsen van Dansschool Gerritsen. Hij verteld mij dat het dansen in het café 20 jaar geleden begonnen is bij Piet Koster.

Roland is voor zichzelf begonnen op aanraden van drie bekenden hier in het dorp, te weten Evert de Jonge, Harm Oolders en Etsko Telkamp.
Roland is er een tijdje tussen uit geweest omdat het voortbestaan van het café onzeker werd. En 5 jaar later, op
1 oktober 2006, is hij weer terug gekomen naar dit dorp.
Ondertussen zijn er drie groepen, variërend in leeftijd van 15-70 jaar. De laatste groep die erbij gekomen is zijn mensen die al eens eerder gedanst hebben, maar daar lang geleden mee gestopt zijn. Het leuke hiervan is dat het veelal de ouders van de beginnersgroep zijn.

End vorig jaar is er een kerstbal geweest en in april wordt er gedacht aan een Slotbal.
De dansers kunnen dan laten zien wat ze in huis hebben.

Op de vraag of er nog een leuke anekdote in het vat zit hoeft Roland niet lang na te denken.Lang, lang geleden hebben we iemand gehad die klokslag twaalf aankondigde jarig te zijn. Een grapjas had hem verteld dat een jarige normaal de gehele kroeg een rondje geeft. Midhoesters eensgezind zeg maar.
Piet Koster heeft hem nog proberen tegen te houden met: “er zijn erg veel mensen in de kroeg jongen”. Dit kon hem echter niet meer baten en daar ging het heen “Voor de hele kroeg een rondje Piet! Niet zeuren”. Aan het einde van de avond kon de jarige job op handen en voeten met de pet door de kroeg om geld bij elkaar te krijgen voor het betalen van zijn rekening. Zo zie je maar weer, het leven van een danser gaat niet altijd over rozen!

Voor belangstellenden:


Dansschool Gerritsen is te vinden op internet:    www.dansschoolgerritsen.nl

Natuurlijk kunt u ook elke zondag net als ik even achter de schermen van het café kijken en daar de wondere wereld van het dansen beleven. Het begint om 19:30u en ze zijn er tot ongeveer 22:30 u.

 
< Vorige   Volgende >