Dani en zijn liefde voor stenen
Monday 26 March 2007
DaniTegenover mij aan tafel zit Dani Dijk (8) met een aantal hele mooie gekleurde stenen. Ik leg Dani uit dat we een interview met hem willen houden over zijn stenenverzameling. Ik vraag mij af of hij weet wat een interview is, maar voordat ik hem dat kan vragen zegt hij met een serieus gezicht: begin maar met vragen stellen hoor, ik ben er klaar voor. en zijn liefde voor stenen

je hebt hier hele mooie stenen voor je liggen. Wat zijn dat eigenlijk voor stenen?

Dani gaat de stenen bij langs en noemt de namen van de stenen. Pyriet, amatist, bergkristal en malachiet. Deze heb ik allemaal gekregen en het meeste van mijn oma, want die vind stenen ook heel mooi. Mijn oma weet een heleboel over stenen, want mijn oma is best wel slim.

Dani wijst een steen aan.

Dit is een vuuropaal. Die komt uit Mexico. Deze steen is kristal. Ze zijn in heel veel kleuren. Die zijn best wel veel geld waard.

 

Hoe weet je hoe die stenen allemaal heten, want het zijn best wel moeilijke namen.

Als ik bij mijn oma ben, dan kijken we altijd samen in een boek over stenen. Daar staan heel veel stenen in en die gaan we dan bekijken. We hebben ook gezien dat ik een amatist ben, want ik ben in februari geboren en als je in februari geboren bent dan ben je een amatist. Dat is net zoiets als een horoscoop.

Waarom verzamel je allemaal stenen?

Ik vind het leuk om er naar te kijken en ze op te zoeken in een boek. Als ik later opa ben dan kan ik ze laten zien aan mijn kleinkinderen en erover vertellen. Net zoals mijn oma dat nu aan mij vertelt.

Ik bedank Dani voor zijn interview en vertel hem dat dit in de Midhoester Dorpskrant komt. Dat vind hij wel goed, maar hij heeft liever dat we het in een Nederlandse krant zetten, want nu lezen alleen mensen uit Meedhuizen dit. (Niet helemaal Dani via de website kan de hele wereld het lezen ...)

 
< Vorige