Ouderengym Meedhuizen
Monday 25 June 2007

Maandag middag half 2, verschillende dames verzamelen zich in de zaal van café Lanting. Nadat Jan Kruijer is gearriveerd, stellen de dames zich op in een kring.
De muziek wordt gestart en alle spieren worden losgemaakt. Daarna worden alle spieren individueel aangepakt. Schouders, benen, rug en armen alles komt aan de beurt.
Dan mag iedereen een stoel pakken om te gaan zitten en worden er been en arm oefeningen gedaan.
   

OuderenGymHierbij wordt ook aandacht besteed aan de coördinatie van de armen en benen door die op een verschillende manier te bewegen. Probeer het zelf maar eens, met de benen rondjes draaien terwijl de armen gestrekt op en neer bewogen worden, dat valt niet mee. Maar de dames zijn geoefend en het gaat hun prima af. Nu mogen de dames achter de stoel gaan staan en worden er nog enkele been oefeningen gedaan. Na dit alles worden alle spieren nog eens even goed opgerekt en zo is er een einde aan een uurtje gym gekomen.

Na afloop wordt er nog even wat bij gepraat onder het genot van een kopje koffie of thee.       Ouderengym Meedhuizen bestaat sinds 1987 en is onderdeel van de stichting welzijn Delfzijl.
De lessen worden gegeven door Jan Kruijer op maandagmiddag van 13:45 tot 14:45 uur en zijn toegankelijk voor heren en dames vanaf ongeveer 50 jaar op dit moment zijn er 12 leden. 

Als u nieuwsgierig bent geworden kunt u altijd een proefles mee doen.
Voor inlichtingen kunt u kontakt opnemen met mevr. Hilda Jansema 0596-533563

 
< Vorige   Volgende >