Actie 'Helden om de hoek'.
Tuesday 29 March 2011
Van de redactie.

Kortgeleden kreeg de redactie een email van de gemeente Delfzijl. Nu krijgen we dat wel vaker, dus op zich is het niets bijzonders, maar deze mail was toch wel een aangename verrassing. Er stond onder andere het volgende in geschreven: Beste redactieleden van de Midhoester, U bent ‘onze helden’! Helden die iets betekenen voor de samenleving. De helden die zich belangeloos inzetten voor het maken en verspreiden van dorps- en wijkkranten en hiermee anderen in hun leefomgeving voorzien van plaatselijk nieuws. De actie ‘Helden om de Hoek’ is een gezamenlijk initiatief van Rabobank Noord-Groningen, Akzo Nobel en de gemeente Delfzijl. De actie is bedoeld om vrijwilligers in het zonnetje te zetten en vrijwilligerswerk meer aandacht te geven en te steunen. Voor 2011 hebben wij besloten dat de redactieleden van dorps- en wijkkranten onze helden zijn. Wij stellen uw dorpskrant een bedrag ter beschikking. De invulling van het bedrag is aan u, maar komt volledig ten goede aan uw dorps- of wijkkrant. Wij vragen u alvast na te denken over een idee. …
Lees meer...
 
De “nieuwe” bewoners van Maarkampen 26.
Tuesday 29 March 2011


Nog geen drie jaar geleden liep ik met hetzelfde kladblok naar dezelfde voordeur met hetzelfde doel. De nieuwe bewoners van de maarkampen 26 interviewen. Deze keer zijn het nieuwe inwoners tussen aanhalingstekens, want één van beide bewoners is een oud Midhoester.
Het ruikt nog naar verf als Aafke de deur open doet. Ze zijn druk aan het schilderen geweest, want ja ieder heeft nu eenmaal zijn eigen smaak. Na een rondleiding door het nieuwe huis gaan we in de gezellige woonkeuken aan tafel zitten. Als ik vraag wie Joop is moet hij lachen. Tja, wie is Joop.
Lees meer...
 
Schone energie uit groen smurrie, innovatieve landbouw.
Tuesday 29 March 2011

Ingezonden door Albert Wildeman.

Olie en gas zijn zo duur geworden dat de noodzaak van goedkopere brandstoffen met de dag groter wordt. Ook de roep en noodzaak naar biologische landbouw neemt grotere vormen aan. Algen, de groene soep die vijvers en sloten bedekken, lijken veel belovend. Je hebt er vooral veel zonlicht voor nodig, maar het kan ook met kunstlicht, denk aan de verlichting voor rozenteelt en ook toegepast in de melkstallen. De opbrengst per hectare is vele malen hoger dan koolzaad of sojabonen. We zitten alleen nog in experimentele fase en dus is de opbrengst nog niet optimaal, maar is per hectare hoger dan bij eerder genoemde oogsten.

Lees meer...
 
Fotowedstrijd gemeente Delfzijl met als thema: THUIS: hier kom ik weg
Sunday 27 March 2011
In het kader van de 25ste Open Monumentendag op 10 september 2011 organiseert de Stichting Cultureel Erfgoed Gemeente Delfzijl i.s.m. het IVAK en de gemeente Delfzijl een fotowedstrijd. De fotowedstrijd staat open voor alle inwoners van de gemeente
Delfzijl: van jong tot oud. Het motto van de fotowedstrijd is THUIS: hier kom ik weg. Daarmee sluiten we aan bij het thema van de fotomanifestatie Noorderlicht 2011.
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 Volgende > Einde >>

Resultaten 5 - 8 van 13