Van Smulsmurf tot Genietsmurf
Sunday 19 September 2010
Piet en MarthaNa veertig jaar keihard werken zijn de recreatieparken, campings, kroegen en snackkarren nu echt verleden tijd voor Piet en Martha.
 “Nooit meer even snel dit, snel even dat, niet steeds alles moeten plannen, dat is wennen.”
Op 25 juli reed Piet de Smulsmurf de laatste keer naar de Oterdummerpier. Samen met familie, vrienden, kennissen en oud werknemers werd de dag feestelijk afgesloten.
Terugkijkend op de lange loopbaan komen er veel leuke herinneringen naar boven.

“ In februari 1979 zijn wij op de kroeg gekomen in Meedhuizen. Daarvoor hebben we samen al vele horecagelegenheden gerund. In Wedderberg een recreatiepark, in Wagenborgen de zalen en in Wapenveld een camping. Dat was altijd in loondienst. Albert Wildeman kenden wij nog uit de tijd van Wagenborgen. In die tijd zaten we samen in het bestuur van de fanclub van Sieuw de Boer. Hij tipte ons dat de kroeg in Meedhuizen vrij kwam. Hier hebben wij gelijk op gereageerd en zo zijn we in Meedhuizen gekomen.
In 1979 was het een strenge winter en het dorp was op een gegeven moment dan ook ondergesneeuwd. Door die strenge winter hebben we het dorp echt goed leren kennen. We organiseerden een klaverjasmiddag en we aten samen soep en brood.

Dat we het dorp goed hebben leren kennen is gebleken toen we in 1981 verbouwingsplannen hadden. We wilden graag een grotere kroeg met zalen en bowlingbanen. Door John Limburg die wethouder van de gemeente Delfzijl was en tevens woonde in Meedhuizen werden de plannen uiteindelijk afgekeurd. Dit heeft hij geweten, zonder dat wij het wisten is met oud en nieuw zijn tuin vol gesleept door de kwajongens van toen!
Uiteindelijk zijn de plannen voor de verbouwing aangepast en goedgekeurd. We konden beginnen. En ook nu kwam weer naar voren hoe groot de saamhorigheid in het dorp was. Het hele dorp rukte uit om te helpen bij de verbouwing.
Toen de verbouwing klaar was hebben we een groot feest gehouden voor alle vrijwilligers.
We hebben geen negatieve herinneringen aan de tijd in Meedhuizen. Zelfs aan negatieve gebeurtenissen werd een positieve draai gegeven. Zo hebben we een keer een stroomstoring gehad tijdens een bruiloft. Het feest liep al bijna ten einde maar de band was er gelukkig nog. De kroeg hebben we verlicht met allemaal kaarsen. Overal waar je keek stonden flessen wijn met kaarsen. Om toch voor muziek te zorgen maakte de band met een trommel, een accordeon en een piano de bruiloft tot een geweldig feest.”

Dat Piet en Martha een belangrijke factor in het dorpsleven van Meedhuizen hebben gespeeld blijkt; het opzetten van verschillende verenigingen, het AVM-kamp en triatlons organiseren, een dagje voor de oude vandagen, naar de bierbrouwerij met de bus, met zijn allen een voetbalwedstrijd in München bezoeken, de basisschool kinderen bedienen met friet tijdens de spelletjesdag en de frikadellenwedstrijden van Beatclub ondersteunen. Samen deden ze het met passie en plezier.

“Nu we bijna twee maanden thuis zitten merken we wel dat het echt wennen is. Alles moest altijd even snel en gepland worden. De contacten met de mensen missen we wel, je werkt niet alleen in de horeca soms ben je ook een sociaal werker. Maar er zijn ook voordelen! Ik ben eindelijk sinds jaren weer naar de bloemencorso in Eelde geweest met Jeanet. Maar de vrije tijd wordt ook goed ingevuld, we hebben namelijk een nieuwe aanwinst bij ons in huis. Sita! We kunnen heerlijk wandelen met onze prachtige dog.”

 

 

 
< Vorige   Volgende >