Grootscheepse brandoefening bij Beat Club Daft Crowd.
Monday 21 September 2009

Meedhuizen 27 Augustus.Brandweer beatclub

Donderdag avond half 8. 2 brandweerwagens  spoeden zich naar “Beatclub”. Er is een melding binnengekomen over een ongeval.

De brandweer arriveert en ziet een auto boven op een grote steen staan. In de auto zit de bestuurder maar onder de auto ligt een slachtoffer, er word direct een ambulance opgeroepen. De brandweer gaat aan de slag, benzine word ingedamd en de situatie word bekeken. Ondertussen arriveert de ambulance. De broeders helpen de slachtoffers van het ongeluk.

 

De politie constateert dat er nog een inzittende was en gaat hem zoeken. Ze vinden hem in Beatclub waar hij een molotovcoctail (een fles met brandbare vloeistof) aansteekt en op de grond kapot gooit. Beatclub staat in lichterlaaie. Allerijl splits de brandweer zich in twee groepen om de bezoekers en de vrijwilligers van Beatclub te redden. Om de oefening realistische te maken word Beatclub volgepompt met een dichte rook.  De brandweer komt binnen en haalt iedereen uit Beatclub, ze blussen de brand en ventileren daarna het gebouw.

Ondertussen hebben de ambulance broeders de autobestuurder uit de auto gehaald. Voor het slachtoffer onder de auto kwam de hulp te laat.

De oefening was geslaagd, de brandweer Wagenborgen en de ambulancedienst waren tevreden over de uitvoering. En voor Beatclub was het een donderdag avond die niet snel vergeten zal worden.
 
< Vorige   Volgende >