Albert Wildeman lid in de Orde van Oranje Nassau.
Wednesday 24 June 2009

Op 29 april was het een heugelijke dag voor zowel Albert Wildeman, voor zijn familie, voor de Voetbalclub Meedhuizen, maar ook wel een beetje voor het dorp: Het had de Koningin namelijk behaagd Albert te benoemen tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

De redenen voor deze benoeming zijn de inzet voor de Voetbalclub Meedhuizen (al vele jaren voorzitter, penningsmeester, verzorger van het veld, scheidsrechter, manusje-van-alles e.v.), zijn vroegere inzet voor de fanclub Sieuw de Boer, zijn huidige inzet als voorzitter van de dorpsdraaimolen Meedhuizen, zijn vroegere inzet voor de AVM (Activiteiten Vereniging Meedhuizen) en zijn bereidheid om als vrijwilliger op te treden voor o.a. de OJCM.
Het was op de 29e voor Albert een enorme verrassing toen hij met een smoes richting het voetbalveld werd gelokt. Aldaar aangekomen stonden vrienden en familie hem op te wachten en kwam burgemeester Emme Groot naar voren om het toe te spreken en hem de versierselen te overhandigen. Daarbij natuurlijk ook het welbekende lintje op de borst.

Een hevig geëmotioneerde Albert nam dankbaar het woord.  In het kort kwam het erop neer dat Albert vond dat dit de mooiste vorm van dankbaarheid is voor zijn inzet. Na het ontvangen van bloemen en felicitaties was het tijd voor “ridder” Albert om gewoon weer aan het werk te gaan bij AKZO in Delfzijl. Een prachtige ervaring rijker, maar zeker een impuls om door te gaan met wat hij al jaren doet.

 
< Vorige   Volgende >