Grootse plannen...
Monday 22 September 2008

Kollo SchurenAllerlei geruchten gaan  alweer in het rond, wilde verhalen doen de ronde. Wat is de heer Frans Schmölzer nu weer van plan..?

Het leek ons tijd om hier maar eens namens de Midhoester in te duiken.
Zo heb ik op donderdagavond 4 september een afspraak met Frans in de Geziena Lanting Zaal van het café. De plek waar het rondom gaat gebeuren. Voordat we over de wilde plannen beginnen vraag ik Frans waarom hij zoveel plannen met Meedhuizen heeft en wat voor bijzondere band hij eigenlijk heeft met ons dorp.

 

Frans: 'Al 35 jaar woon ik met veel plezier in Meedhuizen en mijn drijfveer is om te bewijzen dat je in een dorp als Meedhuizen investeringen kunt doen die winstgevend zijn. Het doel is een normaal bedrijf op te bouwen waaruit het personeel salaris verdiend. Neem bijvoorbeeld café Lanting, het middelpunt van het verenigingsleven. Om dit te behouden vond ik dat het café nieuw leven ingeblazen moest worden en als je een goed team er op zet dan krijg je een winstgevend bedrijf.
We willen een bedrijf dat niet alleen voor het dorp als thuisbasis fungeert, maar ook bedrijfsmatig en voor buitenstaanders uit de wijde omtrek.
Als je nu kijkt naar het gebied rondom de kerk is dit het oudste gebied van Meedhuizen en was vroeger het centrum van het dorp. Het café is hier onderdeel van en toen bedacht ik me om het hele centrum van Meedhuizen weer op te tillen met een aantal winstgevende zaken.'

De plannen in 7 fasen:Frans Schmolzer
     

   1. de grote schuren van de boerderij naast café Lanting worden in twee fasen gesloopt. In eerste instantie worden de twee achterste schuren platgegooid en daar komen zoals op de tekening staan aangegeven, 6 vrije bouwkavels van ca 600 m2 langs de rand. De keuze voor de eerste bouwkavel is aan de familie Medema-de Jong, omdat op de plek waar deze familie nu woont een andere bestemming krijgt zoals in fase 2 beschreven is. De procedures met de lokale overheid (gemeente en provincie) verlopen zeer voorspoedig.

 

       2. Op de plek naast het café, waar nu de familie de Jonge-Medema woont ligt een winkel-unit in het verschiet. De bedoeling is dat hier een winkel met kinderkleding komt met hoogwaardige merken. Een winkel met een uitstraling waar mensen uit de verregaande omgeving naar toekomen en denken: zo daar staat zaak in Meedhuizen en daar moeten we naar toe.

       3. Voor de winkelunit komt een caféterras en achter de winkel-unit, in de huidige tuin van de familie de Jonge, komt het Lantinghof, een soort minipark. Naast het Lantinghof, nast de school komt een kinderspeelveld van 20 bij 30 meter voorzien van kunstgras. Hier komen doeltjes en basketbalnetten. Het wordt een plek met een hek er om heen, waar kinderen rustig kunnen spelen als hun ouders iets in het café  te doen hebben.

      4. De achterzaal van café Lanting wordt voorzien van een glazen wand, zodat men vanuit de achterzaal zicht heeft op het Lantinghof en in en uit kan lopen. Het Lantinghof is in principe vrij toegankelijk, behalve bij feesten en partijen, zoals bruiloften.

       5. Een gedeelte van het plein aan de andere kant naast het café, wordt het Lanting Plein. Dit moet een klassiek klinkerplein worden waar grote evenementen kunnen worden gehouden.

       6. fase 6 is het slopen van de drie schuren. Dit gaat in 2 fasen. In oktober 2009 worden de twee achterste schuren gesloopt. Begin 2009 wordt begonnen met de sloop van schuur 3 en wordt tegelijkertijd de oude boerderij in oor-spronkelijke staat terug gebracht.

       7. De laatste fase is de fase van de bouwkavels met een weg er langs zoals op de tekening is aangegeven.
Het streven is om op 14 oktober 2009, als café Lanting 100 jaar bestaat, alles rond te hebben. Provincie en gemeente zijn zeer enthousiast, dus we gaan proberen alle fasen voor deze datum af te ronden.
hierondert ziet u een schets van de situatie.

 

Meedhuizen ConceptDeze tekening is een concept. Er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

De exacte kavelindeling dient nog gemaakt te worden en vervolgens door de gemeente te worden goedgekeurd.
De definitieve tekening zal in het cafe opgehangen worden zodat alle dorpsbewoners er kennis van kunnen nemen.

Het gaat om 6 vrije kavels.
De toekomstige bewoners kunnen dus zelf een huis (laten) bouwen. Het ontwerp is redelijk vrij, maar dient wel binnen de richtlijnen van het beeldkwaliteitplan te vallen.

Zonder tegenslagen zou er halverwege volgend jaar met de bouw gestart kunnen worden. Maar de algehele procedure dient nog wel doorlopen te worden. Daar wordt op dit moment hard aan gewerkt.

Voor meer informatie
kunt u kontakt opnemen met
Aldert Klugkist (Kollo Vastgoed BV) telefoon: 0596-856 653
email: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 

 
< Vorige   Volgende >