Wie is Dennis?
Thursday 04 October 2007

Dennis de mennis Maandagavond 27 augustus wandel ik café Lanting binnen op weg naar de toneelrepetitie.
Met een brede glimlach wordt ik hartelijk ontvangen door Dennis die achter de tap staat. 

Dennis is Dennis, maar meer weet ik eigenlijk niet van hem. Ik ben nog een beetje vroeg, bedenk me dat ik nog wel even een interview kan doen met hem, haal mijn notitieblok uit de tas en vraag: 'wie is Dennis?'. 

 

Hij schrikt er een beetje van, maar als ik hem uitleg dat het voor de dorpskrant is wordt hij enthousiast: ijn achternaam is Meijer, hij komt uit Wirdum en is 22 jaar. 

Wat doet iemand uit Wirdum nu achter de tap in Meedhuizen? 
Ik zag de advertentie waarin café Lanting een medewerker zocht voor 30 uur. Ik dacht: in zo´n klein dorp een fulltime medewerker in het café? Dat kan niet! Dus werd ik nieuwsgierig.
Ik wilde graag in de horeca werken en met mensen omgaan dus heb ik gereageerd. 

Heb je hiervoor ook in de horeca gewerkt? 
Eigenlijk ben ik begonnen met een opleiding bij de Marine, vervolgens heb ik op de binnenvaart gezeten en daarna ben ik overgestapt naar de Horeca. Na mijn opleiding tot horeca-assistent heb ik vervolgens gewerkt bij de Boegschroef, escala catering in Kardinge en bij de V&D in het restaurant. 

Je woont dus in Wirdum. Gaat het er daar net zo aan toe als in Meedhuizen?
Het is wel te vergelijken, Wirdum is ook een zeer actief dorp. Ik was veel betrokken bij  bijvoorbeeld de kinderspeelweek en voetbal. Ze bellen me nog regelmatig voor vrijwilligerswerk, maar nu ik hier ben, heb ik daar niet zo veel tijd meer voor. 

Was je wel bekend met Meedhuizen?
Mijn ouders zitten al een tijdje op de hondenclub in Meedhuizen, dus ik was er wel bekend, maar ik had niet verwacht dat het zo´n levendig dorp zou zijn. Mensen gaan hier heel leuk met elkaar om. Het bevalt eigenlijk boven verwachting. 

Het klinkt misschien raar, maar heel veel mensen die hier komen, hebben op de één of andere manier wel een connectie met Meedhuizen. Is dat bij jou ook zo? 
Ja eigenlijk wel. Mijn vader is opgegroeid aan de Meedhuizerweg 40. Hij was vroeger het buur-jongetje van Bertje Bakker! 

Hoe is het toch ook mogelijk. De wereld is soms wel heel erg klein...

 
< Vorige   Volgende >