Al 30 jaar Oriflame voor Trijnie.
Monday 16 March 2009

TrijnieDoor Brenda Wildeman.

Als ik in september voor een bruidsbeurs modeshow bij de make-up zit, is het Trijnie van der Hoef die me opmaakt. Ik weet dat ze bij Oriflame werkzaam is, maar dan vertelt ze me dat ze al 30 jaar in dienst is. Hoog tijd dus om eens bij haar langs te gaan voor een interview.

Trijnie woont  14 jaar (vanaf het begin dat er woningen staan) aan de Maarkampen samen met Marti. Ze hebben samen 2 kinderen, een dochter van 36 en een zoon van 30.

Als ik vraag hoe ze bij Oriflame is gekomen, krijg ik het volgende antwoord.

“Een kennis van mij werkte voor Oriflame en dacht dat het wel wat voor mij zou zijn. Aangezien ik 2 kleine kinderen had, maar absoluut geen huismus ben, was het ideaal voor mij om voor Oriflame te gaan werken. Na een training ben ik ’s avonds workshops gaan geven. Dit beviel goed en uiteindelijk ben ik zo  doorgegroeid binnen het bedrijf”.

Hoe zijn ze in Meedhuizen terecht gekomen?

 “Op een gegeven moment kwam Jannie Krans (toen ook werkzaam bij Oriflame) wat Oriflame spullen  bij mij weghalen en zag dat wij tekeningen van huizen op de tafel hadden liggen. Zij tipte ons toen over project Maarkampen, we zijn gaan kijken en waren direkt verliefd. Ook werd ik rond die tijd aangewezen als regio-manager voor de provincie Groningen”.

Als ik vraag hoe het in zijn werk gaat om bij Oriflame te werken legt Trijnie het volgende uit:

“Je krijgt als adviseuse eerst een training, waarna je 2 avonden in de week workshops geeft. Ook is er een mogelijkheid om door te groeien  tot manager. Je kunt er ook voor kiezen om beauty lid te worden, dan zorg je dat je je klanten voorziet van brochures waaruit zij kunnen bestellen. Er komt bij ons elke 3 weken een nieuwe brochure uit”.

Ik vraag hoe lang Oriflame al bestaat en waar het vandaan komt.

“Oriflame is in Zweden opgericht in 1967, vertelt Trijnie, het is sinds 1972 in Nederland. Alle producten zijn op basis van planten en kruiden en dierproefvrij. Het bedrijf groeit wereldwijd en er zijn miljoenen mensen werkzaam. Toch zijn we nog altijd op zoek naar nieuwe mensen die enthousiast zijn. Je kunt altijd groeien binnen Oriflame." vertelt Trijnie nog,”Zo ben ik in 2007 top regio manager van de provincie Groningen geworden. Ook krijg je als manager, als je boven je target komt de mogelijkheid mooie reizen  te maken, zo zijn Marti en ik al in o.a. Kenia Mexico en zuid Afrika geweest. Bovendien hebben we al verschillende cruises gemaakt.
Als regio manager geef ik nog een paar workshops in het jaar, dit om toch de feeling te blijven houden en ervaringen op te doen en dit weer over te dragen aan mijn adviseuses en beautyleden. Verder ben ik altijd bezig met het begeleiden van hen.
Ook sta ik veel op beurzen in het noorden van het land.
Op 13 mei a.s. is er een lady’s night in cafe Lanting, de entree is 5,- euro inclusief koffie en een presentje. Dus voor de mensen die Oriflame nog niet kennen of gewoon een leuke avond willen hebben is dit een mooie kans!

Ook kan men producten bestellen op
www.trijnievanderhoef.oriflame.nl

Als ik de deur uit loop bedenk ik me dat ik Trijnie helemaal niet heb gefeliciteerd met het feit dat ze 30 jaar in dienst is bij Oriflame, een goed excuus om op 13 mei naar de lady’s night te gaan en dit dan alsnog te doen!

 
< Vorige   Volgende >