Voermengbedrijf Werner
Wednesday 18 March 2009
Werner Donselaar VoermengbedrijfEnkele maanden geleden stond ik op een heerlijke zonnige dag in de tuin, de winter was net aangetreden. In de verte hoor een een donker gebrom, thuisbrengen kan ik het niet maar het kwam langzaam dichterbij.
Is het een bus, een tractor, een.... De grond onder mijn voeten begint te schudden, de boom rechts van mij verliest  zijn laatste blaadjes. Kijkend door zijn naar beneden warrelende bladeren komt het voertuig om de hoek zetten.

Aha, het is een.... uhh ja wat is het? Van de voorkant gezien maak ik er een veegmachine van zodra het voorbij is lijkt het meer op een vuilniswagen.....?
Tot mijn verbazing stopt het bij de familie Donselaar voor de deur, zoonlief Werner stapt uit. Ik spreek hem aan en krijg te horen dat het een voermengwagen is, dat is een leuk onderwerp voor in de Midhoester dus maak ik een afspraak.

Werner is in Januari 2008 voor zichzelf begonnen en als ZZP'er aan het werk voor verschillende bedrijven. 'Ik wilde altijd al voor mijzelf beginnen.' vertelt Werner. 'Een jaar voordat ik voor mijzelf begon was ik wat aan het surfen op het internet, daar kwam ik deze machine tegen. Ik was meteen geÔnteresseerd. Van kleins af aan kom ik al bij Van Oort op de boerderij, een veehouder aan de rand van Meedhuizen. Mijn kennis op dit gebied is behoorlijk en ik hou van machines, daarnaast was er in Groningen geen enkele aanbieder. Op het lijf geschreven zeg maar.

Door mijn goede band met Van Oort heb ik de stoute schoenen aangetrokken en hem een voorstel gedaan om het voederen uit handen te geven en aan mij uit te besteden. Gehoopt op een simpel "Ja" werd mijn voorstel eerst goed berekend, kosten van brandstof, onderhoud en afschrijving van voertuigen werden door Van Oort naast elkaar gelegd. Het verschil was dusdanig klein dat van Oort de werkzaamheden die daar bovenop kwamen gelukkig niet meer zelf wilde uitvoeren.
Met een plan van aanpak en de zekerheid van een klant onder de arm ben ik naar de bank gereden om geld los te krijgen voor de aankoop van deze voermengwagen.

Werner Donselaar Voermengbedrijf

Sinds Oktober 2008 rij ik, na grondig onderzoek,  nu rond met een "Storti". Zij bleken kwaliteit
hoog in het vaandel te hebben staan. Naast de hoge capaciteit in kuilgras en de kwaliteit van het materiaal konden zij mij ook garanderen dat er bij eventuele calamiteiten binnen 4 uur een vervangend voertuig beschikbaar  zou zijn.
Op dit moment heb ik een ronde van 8 ? 10 klanten het is de bedoeling om met deze wagen  een twintig tal klanten te bedienen.
Ik rij mijn ronde elke 24 uur, deze loopt op dit moment van Midwolda, Scheemda, Meedhuizen, Appingedam, Wirdum tot aan Wittewierum.
De veehouders waar ik tot op heden voor rijdt zijn enthousiast, naast een overzichtelijke kostenpost produceren koeien ook 0,5 tot 2 liter meer melk en laten bepaalde gehaltes in het melk een stijgende lijn zien.

Ik vraag Werner wat er dan anders is aan een veehouder die zelf voert en een die het door hem laat doen.
Werner vertelt dat koeien binnen een kudde een rangorde kennen, de sterkste koe eet het lekkerste en laat de restjes liggen voor de zwakkere. Mijn voermengwagen zorgt dat het voer voor ieder dier gelijk is. Hierdoor wordt de hele kudde op zichzelf ook sterker en gezonder, zijn eerder tochtig en produceren sneller weer melk.
De voermengwagen kan van alles op vrezen van mout tot aardappels, gras, mais, stro, soja, tarwe enz. Op aanwijzing van de klant wordt het rantsoen geladen in de door hen aangegeven hoeveelheden.

'Ik ben echt heel blij dat ik deze stap heb gezet, agrarisch werk is meestal seizoens gebonden of afhankelijk van het weer. Dit gaat 365 dagen per jaar door en is uniek in het noorden, wat wil ik nog meer!'

Voor meer informatie kunt U contact opnemen met Werner Donselaar: Tel 0613835286 of Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken www.voermengbedrijfwerner.nl

 
< Vorige   Volgende >