Kapsalon Alberdina
Wednesday 24 June 2009

Door Brenda Wildeman.

Iedereen heeft vast de advertentie van kapsalon Alberdina al wel eens gezien in de Midhoester.
Maar weet iedereen ook wie zij is? ( Kijk ook eens op de site: www.kapsalonalberdina.nl )

Hoog tijd om haar eens aan jullie voor te stellen. Alberdina Menninga heeft de kappers opleiding gevolgd waarbij ze tegelijkertijd bij Aletta’s hairfashoin in Delfzijl aan het werk ging.
Na het afronden van  het dames en herenvak  is ze doorgegaan voor haar diploma vakkennis en heeft ze haar middenstandsdiploma behaald.

Na 10 jaar bij deze kapsalon  te hebben gewerkt was het voor Alberdina genoeg  en wilde ze heel graag voor zichzelf beginnen, want toen ze aan de kappersopleiding begon was dat toch wel haar droom.
12 jaar geleden werd het dus tijd om in huis aan de hoofdstraat 48 een kamer tot kapsalon om te bouwen en te starten.
Na een aantal jaren begon de kapsalon wel een beetje uit zijn voegen te groeien en na een grondige verbouwing werd de nieuwe kapsalon geopend. Een mooie lichte ruimte, van alle gemakken voorzien, om de mooiste kapsels te creëren.

Ik vraag haar hoe ze bij blijft, want kapsels zijn toch  aan trends onderhevig en de kniptechnieken veranderen ook, is mij wel eens  verteld.
Alberdina antwoord als volgt: “Ik volg 1 à 2 keer per jaar een cursus in Amstelveen om  de nieuwste trends en de kneepjes van het vak in de vingers te houden”.”Deze cursussen worden gegeven door Wella, het merk waarvan ik de producten in mijn kapsalon gebruik”.
“Men kan ook altijd terecht bij mij voor de producten van Wella, waarbij op de zomerproducten op dit moment 10% korting wordt gegeven.”

Ik vraag haar of ze elke dag open is. “De kapsalon is open op dinsdag, donderdag en vrijdag van 9:00 tot 17:00 graag wel altijd een afspraak maken.”
Ik vraag aan Alberdina wanneer ze 12,5 jaar bestaat.
“Jaaaaa, in september om precies te zijn” zegt ze enthousiast. “We gaan eerst op vakantie van 3 t/m 28 juli”. “En dan in september vieren we de hele maand een beetje feest in mijn kapsalon in de vorm van 12,5% korting op knippen kleuren, alle producten, eigenlijk op alles dus”.
We kletsen nog wat verder en als ik mijn koffie op drink merk ik dat de tijd toch snel gaat, Kapsalon Alberdina in september alweer 12,5 jaar gevestigd in Meedhuizen……”Op naar de volgende 12,5.“

 
< Vorige   Volgende >