Hou wordt mit
Herman en Corrie Kugel
Saturday 22 December 2007

Herman en Corrie

Door Erik Wilderman. 

Als ik aan Herman Kugel denk, dan denk ik toch aan één van de markantste Midhoesters die in ons dorp hebben gewoond. Geboren en getogen heeft Herman zijn plaats verdiend in de “Midhoester” geschiedenis.
Herman heeft vele jaren in het huis gewoond tegenover de winkel van Albert en Eka waar nu Marcel Jonkman en Sarah Kuiper wonen.
Het gezin Kugel bestond naast Herman uit moeder Corrie, dochter Emma, dochter Corrie en zoon Reint-Jan. In de beginjaren werd het voorhuis bewoond door de grootmoeder van het gezin.

Herman werkte in de 70’er jaren in de sloop- en grondverzet (fa. Willie van der Laan Meedhuizen) als bevlogen en kundig kraan machinist. Een privé ongeluk eind jaren ‘70 zorgde ervoor dat  Herman onherstelbare knie blessure opliep, waardoor hij werd afgekeurd.
Vanaf dat moment kon je Herman, met zijn onafscheidelijke wan-delstok, vaak tegenkomen in het dorp. Hij maakte met iedereen een praatje en zijn herkenbare lach schalde vaak door de straten. Hij was altijd bereid iedereen te helpen en was meesteruitvoerder van de sociale controle. Iets wat we mijns inziens als dorp toch wel  een beetje missen.

Lees meer...
 
Gebroeders Borg BV
Thursday 04 October 2007

Door Thessa Wolthuis.Gebroeders Borg

Als ik richting het bedrijf van de gebroeders Borg rijd zie ik van verre al een grote silo met hun naam erop. Dichterbij ge-komen kan het enorme com-plex je niet ontgaan.  Loodsen, veel vrachtauto’s en grote bulten met zand en grind. Het gloednieuwe kantoor is een hele verandering vergeleken met het oude kantoor in de boerderij in Meedhuizen! 

  

 

Lees meer...
 
Cëus in Australië
Thursday 04 October 2007

Door Thessa Wolthuis.Ceus in Australie

Afgelopen juli was het zover. We vertrokken met zijn vijven (Jan, ik en drie kinderen) naar Australië. Na een lange reis kwamen we aan in Melbourne. En vanaf daar was het nog drie en een half uur rijden naar de boerderij van mijn broer Cëus, zijn vrouw Petra en hun twee kinderen Joanne en Tonnis. Natuurlijk waren we er om vakantie te houden maar in het kader van ‘nu we er toch zijn’ leek het ons leuk om Cëus dan ook maar meteen voor de Midhoester te interviewen. 

  

Lees meer...
 
Job in Polen
Monday 25 June 2007

In een klein dorpje vergelijk-baar met Meedhuizen, ongeveer 90 kilometer onder Stettin en 60 kilometer vanaf Berlijn, woont Job Wierenga. Job is geboren en getogen in Meedhuizen, maar is via Amsterdam vertrokken naar Polen.
Wij vragen ons natuurlijk af wat hij daar te zoeken heeft?

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Resultaten 10 - 13 van 13