Nijs oet dorp
Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens.....
Monday 21 September 2009

Toren MeedhuizenMeedhuizen, een groot thuis als je het mij vraagt. Zodra ik het bord Meedhuizen voorbij rij komt dat gevoel. Maar ja “het klokje....”  die tikt al een tijdje niet meer.

Begin deze maand ontving ik net als iedereen de brief waarin ons gevraagd werd om een bijdrage te leveren voor “ons” klokje.
Nu werden er in de brief ook wat andere bedragen genoemd, ik had natuurlijk wel gezien dat de kerk al enige tijd in de steigers stond, maar dat daar zulke bedragen mee gemoeid waren? Wie zijn de mensen achter dit project.

Ik maak een afspraak met Rob Sintemaartensdijk wonende in Appingedam. Hij is voorzitter van het “College van Kerkrentmeesters” van de Protestantse gemeente te Delfzijl.

Lees meer...
 
Traditie Beatclubtoneel doorbroken?
Monday 21 September 2009

Dit jaar houdt Beatclub Daft Crowd niet haar jaarlijkse toneelavonden in november. De redenen hiervoor zijn de druk bezette agenda’s van de spelers. Ook het enthousiasme over de vorm van toneelspelen speelt bij de spelers een rol. De zin om toneel te spelen is er absoluut nog wel, maar dan in een andere vorm. Volgend jaar zal er door de toneelclub van beatclub Daft Crowd zeker een stuk worden opgevoerd, maar dan in een andere vorm, misschien wel op een ander tijdstip in het jaar. De vraag is of er nu een traditie doorbroken wordt, omdat al  jaren door Beatclub toneel wordt opgevoerd in November. De traditie in November wordt doorbroken, maar de traditie van toneelspelen niet.
Ideeën zijn er in overvloed, maar ze moeten nog meer vorm krijgen. Over het hoe en wat wordt u in de volgende Midhoester geïnformeerd.

 
Opbrengst inzamelings actie voor restauratie uurwerk en klok.
Monday 21 September 2009

Door Rob Sintemaartensdijk.Kerk

De onder de inwoners van Meedhuizen gehouden inzameling voor het restaureren van het uurwerk en de luidklok  in de Kerk te Meedhuizen, heeft een voorlopige opbrengst van €2893,95. Aangezien er nog enkele overschrijvingen onderweg zijn, zal het resultaat vermoedelijk boven de €3000 komen.
Het College van kerkrentmeesters heeft besloten de werkzaamheden  te laten uitvoeren en bedankt de vrijwilligers, die de enveloppen gebracht en weer opgehaald hebben, voor hun medewerking. Ook de inwoners worden natuurlijk bedankt voor hun giften.

Indien er nog oud-inwoners een bijdrage aan de aktie willen geven, kunnen zij die overmaken op bankrekening 31.30.01.561 van de Protestantse Gemeente Delfzijl.

 
Nieuws van peuterspeelzaal “de Trolletjes”
Wednesday 24 June 2009

Door Brenda Wildeman.

In maart bereikte ons het bericht dat het heel slecht ging met de  S.S.P.G.D.. waar de peuterspeelzaal in Meedhuizen onder valt op dat moment.  Eind maart horen we dat de stichting failliet is. Hoe nu verder met de peuterspeelzaal in ons dorp?

Op een dinsdag morgen ga ik maar eens polshoogte nemen en zie dat het gewoon allemaal doordraait.
Ik vraag aan Willy Koning (al jaren de leidster in Meedhuizen) hoe het zit.
Ze antwoord met een blijde lach “Gelukkig zijn we per 1 april 2009 overgenomen door Kids 2b en kunnen we hier gewoon doorgaan”

Lees meer...
 
Albert Wildeman lid in de Orde van Oranje Nassau.
Wednesday 24 June 2009

Op 29 april was het een heugelijke dag voor zowel Albert Wildeman, voor zijn familie, voor de Voetbalclub Meedhuizen, maar ook wel een beetje voor het dorp: Het had de Koningin namelijk behaagd Albert te benoemen tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

De redenen voor deze benoeming zijn de inzet voor de Voetbalclub Meedhuizen (al vele jaren voorzitter, penningsmeester, verzorger van het veld, scheidsrechter, manusje-van-alles e.v.), zijn vroegere inzet voor de fanclub Sieuw de Boer, zijn huidige inzet als voorzitter van de dorpsdraaimolen Meedhuizen, zijn vroegere inzet voor de AVM (Activiteiten Vereniging Meedhuizen) en zijn bereidheid om als vrijwilliger op te treden voor o.a. de OJCM.
Het was op de 29e voor Albert een enorme verrassing toen hij met een smoes richting het voetbalveld werd gelokt. Aldaar aangekomen stonden vrienden en familie hem op te wachten en kwam burgemeester Emme Groot naar voren om het toe te spreken en hem de versierselen te overhandigen. Daarbij natuurlijk ook het welbekende lintje op de borst.

Een hevig geëmotioneerde Albert nam dankbaar het woord.  In het kort kwam het erop neer dat Albert vond dat dit de mooiste vorm van dankbaarheid is voor zijn inzet. Na het ontvangen van bloemen en felicitaties was het tijd voor “ridder” Albert om gewoon weer aan het werk te gaan bij AKZO in Delfzijl. Een prachtige ervaring rijker, maar zeker een impuls om door te gaan met wat hij al jaren doet.

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 Volgende > Einde >>

Resultaten 10 - 18 van 24