Bedrieveghaid
Kapsalon Alberdina
Wednesday 24 June 2009

Door Brenda Wildeman.

Iedereen heeft vast de advertentie van kapsalon Alberdina al wel eens gezien in de Midhoester.
Maar weet iedereen ook wie zij is? ( Kijk ook eens op de site: www.kapsalonalberdina.nl )

Hoog tijd om haar eens aan jullie voor te stellen. Alberdina Menninga heeft de kappers opleiding gevolgd waarbij ze tegelijkertijd bij Aletta’s hairfashoin in Delfzijl aan het werk ging.
Na het afronden van  het dames en herenvak  is ze doorgegaan voor haar diploma vakkennis en heeft ze haar middenstandsdiploma behaald.

Lees meer...
 
Roelof Naafs Tuinaanleg en bestrating.
Thursday 19 March 2009
Roelof NaafsAls ik bij Roelof Naafs op Wilderhof het erf oprijd zie ik Roelof druk bezig in zijn kantoor. Hij is zo druk bezig dat hij mij niet eens heeft zien aan komen rijden. Als ik een paar keer op het raam heb geklopt heeft hij mij gezien en doet hartelijk de deur open. Onder het genot van een kopje koffie neemt hij, hoe druk hij het ook nog heeft, alle tijd voor het interview.

Roelof Naafs heeft een eigen bedrijf in tuinaanleg en  heet officieel Naafs Tuinaanleg en Bestrating. Roelof is eigenaar en heeft twee man personeel in dienst. Aan de ene kant is hij adviseur voor het aanleggen van tuinen, maar aan de andere kant werkt hij zelf ook mee aan de tuinaanleg. Daarnaast doen ze ook bestrating, beschoeiing, riolering, drainage en ook onderhoud van tuinen.
Lees meer...
 
Voermengbedrijf Werner
Wednesday 18 March 2009
Werner Donselaar VoermengbedrijfEnkele maanden geleden stond ik op een heerlijke zonnige dag in de tuin, de winter was net aangetreden. In de verte hoor een een donker gebrom, thuisbrengen kan ik het niet maar het kwam langzaam dichterbij.
Is het een bus, een tractor, een.... De grond onder mijn voeten begint te schudden, de boom rechts van mij verliest  zijn laatste blaadjes. Kijkend door zijn naar beneden warrelende bladeren komt het voertuig om de hoek zetten.

Aha, het is een.... uhh ja wat is het? Van de voorkant gezien maak ik er een veegmachine van zodra het voorbij is lijkt het meer op een vuilniswagen.....?
Tot mijn verbazing stopt het bij de familie Donselaar voor de deur, zoonlief Werner stapt uit. Ik spreek hem aan en krijg te horen dat het een voermengwagen is, dat is een leuk onderwerp voor in de Midhoester dus maak ik een afspraak.
Lees meer...
 
Al 30 jaar Oriflame voor Trijnie.
Monday 16 March 2009

TrijnieDoor Brenda Wildeman.

Als ik in september voor een bruidsbeurs modeshow bij de make-up zit, is het Trijnie van der Hoef die me opmaakt. Ik weet dat ze bij Oriflame werkzaam is, maar dan vertelt ze me dat ze al 30 jaar in dienst is. Hoog tijd dus om eens bij haar langs te gaan voor een interview.

Trijnie woont  14 jaar (vanaf het begin dat er woningen staan) aan de Maarkampen samen met Marti. Ze hebben samen 2 kinderen, een dochter van 36 en een zoon van 30.

Als ik vraag hoe ze bij Oriflame is gekomen, krijg ik het volgende antwoord.

“Een kennis van mij werkte voor Oriflame en dacht dat het wel wat voor mij zou zijn. Aangezien ik 2 kleine kinderen had, maar absoluut geen huismus ben, was het ideaal voor mij om voor Oriflame te gaan werken. Na een training ben ik ’s avonds workshops gaan geven. Dit beviel goed en uiteindelijk ben ik zo  doorgegroeid binnen het bedrijf”.

Lees meer...
 
Pension- en trainingsstal 't Kroontje
Thursday 25 September 2008

Alweer hebben we in de Midhoester een enthousiaste ondernemer.

Deze keer is het iemand die helemaal aan de rand van het dorp aan een doodlopend weggetje richting Tjuchem woont. Er zijn waarschijnlijk mensen die geen idee hebben dat in dit uithoekje zoveel bedrijvigheid plaatsvind. Maar niets is minder waar.
Marisca GoedhartOp een ochtend in augustus heb ik een afspraak met Marisca Goedhart. Zij woont helemaal aan het einde van de Essenlaan. Het huis staat verscholen in het bos tegen de dijk van het afwateringskanaal. Als ik het erf op kom word ik vrolijk begroet door een grote vriendelijke hond. Ik hoor wat gerommel in een stal en besluit om niet aan te bellen maar een kijkje te nemen. De hond loopt vrolijk kwispelend met me mee, van hem heb ik dus niks te vrezen. Marisca is de paarden aan het voeren. Ik zie paardenhoofden vanuit de verschillende stallen op het erf steken. Ze kijken allemaal vanuit hun eigen box ver-wachtingsvol in haar richting.
Ik vraag Marisca hoeveel paarden ze heeft staan. Ze vertelt dat ze er op dit moment negen op stal hebben. Drie daarvan zijn van haarzelf, de rest is bij haar in opleiding. Ik woon zelf in de Essenlaan en zie Marisca dan ook regelmatig te paard, of in een auto met of zonder trailer voorbij komen. Dat ze intensief met paarden bezig is had ik dus wel in de gaten. Maar dat ze zoveel paarden op stal heeft had ik niet verwacht. Marisca laat me de paarden zien. Een bont paard, een grote hengst met een schofthoogte van wel 1,80 m, een vriendelijke merrie met veulen, een pony die vrolijk uit de stal kijkt.

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Resultaten 10 - 18 van 18