Hou wordt mit
Een greep uit de weblog van een midhoester
Wednesday 22 December 2010G’day mates!

Vorig jaar augustus ben ik naar Deventer verhuist om daar Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs te gaan volgen. Ik kreeg meteen te horen dat ik minimaal een half jaar van mijn opleiding in het buitenland moest door brengen, een buitenlandse stage of ergens een half
jaar lessen volgen. Mijn eerste reactie was meteen ‘Ik ga naar Australië!’.
Een jaar later vloog ik dan ook naar Melbourne. Samen met een ander meisje van de opleiding ben ik hier terecht gekomen door contacten die mijn opleiding hier had. Ik loop mijn stage hier in een backpackershostel (Nomads All Nations) en werk hier 4,5 dag in de week op de receptie, backpackers werk centrum en ik werk ook op de travel desk van het hostel. Dit betekend dat ik mensen moet
inchecken, problemen op moet lossen, contacten moet leggen met werkgevers en geschikte werknemers voor ze moet vinden. En op
de travel desk andere mensen moet helpen hun reizen te plannen en te boeken. Gelukkig ben ik zelf ook 2 dagen in de week vrij en doe
ik mijn best ook zoveel mogelijk van het land te zien. Zo heb ik hier al aardig wat van Melbourne kunnen zien, wat echt een geweldige
stad is, maar bijvoorbeeld ook de Great Ocean Road en Phillip Island. Vorige week kon ik een paar dagen achter elkaar vrij krijgen en ben ik naar Alice Springs gevlogen (midden van het land) om daar 5 dagen in de dessert rond te reizen met een groep. Slapen in de openlucht met de kakkerlakken, spinnen en sprinkhanen om me heen was eng maar toch wel erg leuk!
Nu mag ik eerst nog even tot 1 januari hard aan het werk tot mijn ouders komen en we samen in 3 week de oost kust gaan ontdekken!
Dan heb ik hier 21 weken gezeten,wat echt voorbij is gevlogen!

Vanuit een erg warm Australië (het is nu zomer hier!)

Voor meer interessante verhalen is Coriene haar weblog echt een aanrader: http://corieneinaustralie.weblog.nl

 
Canadeze Midhoester
Sunday 19 September 2010

Bert-Jan

 

 

 

 

Door Ivette Schuitema

 De laatste jaren besloten verschillende boerenfamilies uit Meedhuizen om Nederland te verlaten. Zo ook de familie Bruggers. Ze gooiden het roer om en startten aan de andere kant van de wereld een nieuw leven, in Canada wel te verstaan. Op 6 mei 2003 vestigde de familie zich in Fergus, een klein stadje wat een uur rijden ligt van de grote stad Toronto.
 Afgelopen zomer kwam Bert-Jan Bruggers, de oudste zoon van Annie en Siert Bruggers, voor de tweede keer een bezoek brengen aan Meedhuizen. Redenen genoeg om Bert-Jan eens aan de tand te voelen over het leven in Canada.

Lees meer...
 
Van Smulsmurf tot Genietsmurf
Sunday 19 September 2010
Piet en MarthaNa veertig jaar keihard werken zijn de recreatieparken, campings, kroegen en snackkarren nu echt verleden tijd voor Piet en Martha.
 “Nooit meer even snel dit, snel even dat, niet steeds alles moeten plannen, dat is wennen.”
Op 25 juli reed Piet de Smulsmurf de laatste keer naar de Oterdummerpier. Samen met familie, vrienden, kennissen en oud werknemers werd de dag feestelijk afgesloten.
Terugkijkend op de lange loopbaan komen er veel leuke herinneringen naar boven.
Lees meer...
 
Een reisverslag...
Thursday 25 June 2009

Dick BordewijkDoor Dick Bordewijk.

Ik ben met de boot, een Dutch Dandy, naar Kristtinehamn in Zweden geweest. Dat ligt vlak bij Karlstad. Daar woont een goede vriend van mij met vrouw en dochter. Zijn naam Johan Sluiter. Toen hij ging emigreren zij hij met een knipoog : “Kom nog eens langs, met de boot natuurlijk”.

Zo gezegd zo gedaan. Ik ben via het Noordoost zeekanaal naar Kiel gegaan. Als je door de sluis bent, ga dan stuurboord uit naar het haventje Wik.

Het is 10 min. varen en er is altijd wel een plekje. Als je bij de jachthaven de weg oversteekt en je loopt de weg in die schuin omhoog loopt dan is aan de linker kant een cafe restaurant  met een terras waar wel 2000 mensen kunnen zitten. Onwaarschijnlijk gezellig.  O.k, daar vandaan ben ik langs de kust van Denemarken gegaan richting Middelfart. Van Fredericia naar het eilandje Laeso. Dan de oversteek naar Goteborg. Halverwege begaf de stuurautomaat het en heb hem niet meer aan de praat gekregen. Als je dan doorvaart naar Trollhattan kan het feest beginnen.

Lees meer...
 
Een dag op pad met Follie de Vries.
Thursday 25 June 2009

.

Op woensdagavond 17 juni heb ik een gesprek met Follie de Vries. Onder het genot van een kopje koffie zitten we in de tuin te babbelen over zijn werk bij Fivelingo.
Follie werkt daar sinds 1992 en heeft het daar nog erg naar zijn zin. Voordat ik hem ga vragen waarom hij daar met zo veel plezier werkt, wil ik eerst weten wat Fivelingo precies is en doet. Als ik heel eerlijk ben, dan rijd ik regelmatig langs dat grote groene gebouw onder de rook van Appingedam en dan vraag ik mij af: “Waarom is dat gebouw zo groot, werken daar zoveel mensen? Wat doen die daar toch allemaal?”

Follie: “Fivelingo voert de wet Sociale Werkvoorziening uit, een landelijke wet die wordt uitgevoerd door de gemeenten. Fivelingo heeft hierbij te maken met de gemeenten Delfzijl, Appingedam, Loppersum en Ten Boer. Deze moeten er voor zorgen dat mensen met een beperking kunnen worden geplaatst bij een werkvoorzieningschap. Meestal gebeurt dit via het UWV, maar soms ook op advies van ouders. Mensen met een beperking krijgen een indicatie en kunnen worden geplaatst. Dit kan op het moment dat ze onder aangepaste omstandigheden werk kunnen verrichten en een arbeids-productiviteit halen van minimaal 30%. Fivelingo moet daarnaast gepast werk kunnen bieden.

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 9 van 13