Bedrieveghaid
Fazenda* Amsweer
Tuesday 29 March 2011


Door Jan Veenstra.

Wanneer je op het internet via You Tube op Amsweer zoekt krijg je 4 filmpjes voorgeschoteld. Een daarvan gaat over het vertrek van een vliegtuig op Schiphol waarbij in de titel toevallig de lettercombinatie “ AMS weer” voorkomt. Twee filmpjes gaan over een drijvend kasteel dat over het Eemskanaal langs Amsweer is gevaren. Het derde filmpje lijkt een nieuwsreportage te zijn over de boerderij van Familie van Velzen. Het is volledig in het Portugees en daarmee voor de eenvoudige redactie van de Midhoester totaal onverstaanbaar. We zijn nu wel heel nieuwsgierig geworden naar wat er op Amsweer aan de hand is. Op een zaterdagochtend zit ik aan tafel met Arno van Velzen en voor ik mijn eerste kop koffie op heb is het raadsel al opgehelderd.
Lees meer...
 
Lienus verhuurt...
Wednesday 22 December 2010

Van jongs af aan zat het organiseren in het bloed. Op 17-jarige leeftijd nam hij de leiding bij het organiseren van schoolfeesten. Het regelen van een band, de drankjes en hapjes alles kon aan Lienus worden overgelaten. Na de schoolperiode volgden jaren in het bestuur van zowel Beat Club als Beat Pop. Bij beide bestuursfuncties kwam het organiseren kijken.
Uiteindelijk werd Lienus in 2003 gevraagd voor het organiseren van onder andere de Eighties Night in Eelwerd. Tijdens deze organisatie kwam de eenmanszaak Partyservice en Verhuur tot stand.

Lees meer...
 
De filmmaker van Meedhuizen
Wednesday 22 December 2010
Door Pieter de Jong.
Op zondagavond 12 december, de dag dat FC Groningen met 2-0 wint van AZ en hiermee 3e staat op de ranglijst, breng ik een bezoek aan Kelvin Boerma, voor een interview. Kelvin zijn grote hobby is filmen. Kelvin maakt filmpjes en plaatst deze vervolgens op de digitale snelweg. Via familie, vrienden en bekenden ben ik achter de hobby van Kelvin gekomen en heb diverse filmpjes van hem op internet bekeken. De
redactie van de Midhoester was inmiddels ook al op de hoogte van Kelvin zijn capaciteiten en vroegen mij hem te interviewen, waarop ik meteen “ja” heb gezegd. Na een hartelijk ontvangst met een bak koffie wordt begeleid naar Kelvin zijn montagekamer (slaapkamer).
waar onder ander de beelden worden gemaakt en bewerkt.
Mijn eerste vraag die aan Kelvin wil stellen moet een duidelijke vraag zijn met een duidelijk antwoord, dus ik gooi hem er maar direct in,
Lees meer...
 
Pronkgoud, spul om mee te pronken!
Sunday 26 September 2010

Ina
.

Het ziet er gezellig uit! Het lijkt wel een museum, maar het heeft ook wel iets weg van een klein fabriekje. In een hoekje is
een gezellige koffieruimte ingericht en overal zijn verschillende werkplekken. Ik ben in de werkplaats van Ineke Wolthuis.
Een werkplek waar ze altijd druk bezig is met haar hobby/beroep.
In het verleden was ze docente handvaardigheid op de middelbare school in Woldendorp, maar ze gaf ook wel andere vakken als gezondheidskunde, kookles of techniek als er een collega docent uitviel. Nadat ze is gestopt als docente in 2000 is ze niet stil gaan zitten, maar verder gegaan met haar inmiddels fulltime hobby: edelsmeden!

Lees meer...
 
Helga de Jong, EHBO in de Eemshaven
Sunday 26 September 2010
Door Brenda Wildeman.

Ik loop binnen bij Helga de Jong voor een interview over haar bijzondere werk bij de RWE in de Eemshaven.
Ik vraag haar wat het precies is, de RWE en ze geeft me het volgende antwoord.
”De RWE is een Duits energie bedrijf dat een kolencentrale in de Eemshaven aan het bouwen is.”
“Hier zijn op dit moment een paar hoHelganderd mensen werkzaam, maar dit wordt uitgebreid naar een paar duizend.”
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 9 van 18