Sport
Bewegen op Muziek
Sunday 27 March 2011

Bewegen op muziek!
Blijf fit en ga bewegen op muziek. De gymclub wil er graag nog een paar vrouwen bij, vanaf 50 jaar ben je van harte welkom, iedere maandagmiddag van 13:45 tot 14:45 in dorpsherberg Lanting.
Kom anders eerst eens voor een proefles, dan kan je zien dat beweging goed voor je body is.
Voor inlichtingen kun je bellen naar Hilda Jansema tel. 533563
Wie weet tot gauw, gymclub Meedhuizen.
 
Nieuwe voetbaltenues E-junioren
Wednesday 22 December 2010

Aan het begin van dit lopende voetbalseizoen werden door de jeugdleiders van de E-junioren de tenues eens onder de loep genomen.
Van wat zij aantroffen werden ze niet blij. Te grote broeken, te kleine broeken, sokken idem dito, en ook waren er shirts met verschillende
sponsoren op de borst. Het idee werd opgevat eens te gaan onderzoeken of een compleet nieuwe set sportkleding haalbaar
was. Later kwam daar nog het idee bij om ouders die een kind hebben bij de E-junioren en een eigen onderneming runnen, eens te polsen
voor eventuele sponsoring.
Lees meer...
 
Over Daansen
Sunday 26 September 2010
Ingezonden stuk.

Wat een belevenis: eindelijk ben ik niet meer de kneus van de gymklas!
Om niet op een dag verstijfd achter de geraniums te belanden, deed ik wat allerlei instanties me toeschreeuwen:
‘Beweeg, vooral als je boven de vijftig bent!’
Opgejaagd door rellerige muziek werkte ik me in het zweet op allerlei fitnessmarteltuig. Dat werd me al gauw te veel.
Rustgevende yoga was meer iets voor mij. De yogajuf drukte ons op het hart niet verder te gaan dan we konden en naar ons lichaam te luisteren. Ik hoorde het knarsen en kraken en vroeg me gefrustreerd af of ik de enige was. Ik zag jongere deelnemers lenig en kaarsrecht op hun nek staan. Toen de yogajuf iets nieuws voordeed, zich soepel in een bocht kronkelde en zei: “en nu
draai je door naar links!” zat ik al zo in de knoop dat ik niet meer wist wat links of rechts was. Laat staan dat ik erheen kon draaien. Plat op mijn rug liggen en naar mijn buik ademen was zo ongeveer het enige wat me goed afging. Ik bleef alleen
op yoga vanwege de aardige juf, de gezellige groep en het kopje kruidenthee na afloop. Maar toen campagne nummer zoveel met een
gymproject voor 55-plussers kwam, besloot ik te switchen, ook al vond ik het afschuwelijk dat ik inmiddels tot die doelgroep behoorde.
Lees meer...
 
De kilo’s vliegen er af. Nog nooit zoveel spieren in mijn lijf ontdekt!
Friday 26 June 2009

.

Zeven weken geleden is na een oproep in deze Midhoester de eerste training van het damesvoetbal begonnen. Het begon in de kleedkamer. “wat een leuke voetbalschoenen” “waar heb je die gekocht?” “wat een stoere scheenbeschermers” Zelfs de voetbalsokken waren onderwerp van gesprek.
Na een uitgebreide modeshow lopen de dames wat onwennig richting het veld. De trainer Pieter de Jong en assistent trainer Luit Dijk staan al klaar en maken ook een ietwat gespannen indruk. De animo is groot, want er komen hen 14 dames tegemoet in een kleurrijke outfit. We zijn nu zeven trainingen verder en zijn erg nieuwsgierig hoe deze verlopen zijn.

Zou de stelling “voetbal niet alleen voor mannen” zijn opgegaan?

Trainer Pieter de Jong:
“Ik ben onder de indruk. Ik had niet verwacht dat het zo goed zou gaan. Er is veel inzet, fysiek contact en het inzien van het spel voetbal is bij deze groep best groot. Dat had ik niet verwacht. Ook is de opkomst na zeven trainingen nog net zo groot als bij de eerste training.” De resultaten zijn zeer goed te noemen. Tijdens de eerste training was niemand zich nog bewust van het spelletje voetbal. Misschien wel van de televisie, maar om het zelf te doen, daar had niemand nog ervaring mee. Na zeven trainingen wordt er al behoorlijk positie gevoetbald. De techniek is erg vooruitgegaan. Er wordt nog net geen Zidane beweging gemaakt, maar de schaarbeweging is meer regel dan uitzondering.”

Lees meer...
 
Bruiers De Haan.
Wednesday 18 March 2009

Bas en Paul de HaanIn de vorige editie van de Midhoester vertelden de gebroeders Brenters over hun leven in Meedhuizen. Deze keer is de jeugd aan de beurt: Bas en Paul de Haan.  Ze wonen aan de hoofdstraat.
Ik heb geruchten gehoord dat deze jongens op hoog niveau aan sport doen en daar wil ik graag alles van weten. Op een vrijdagmiddag bel ik onaangekondigd aan. Aukje de Haan (alias Juf Aukje) doet open, dat is de  trotse moeder van dit stel en die stelt me voor aan haar beide zoons. Eigenlijk hoef ik geen vragen te stellen want de jongens steken gelijk van wal.

Paul neemt het eerst het woord, hij lijkt de oudste maar is met 18 jaar de jongste. Bas is 20 maar lijkt met zijn afgetrainde gezicht jonger dan zijn broer.  Paul schaatst en Bas fietst. Paul vertelt dat hij een pechseizoen heeft gehad. Hij brak zijn hand, had een knieblessure en kreeg tot overmaat van ramp in oktober een longbloeding. Hij bleek een onopgemerkte longontsteking gehad te hebben.  Het seizoen hiervoor was er de ziekte van Pfeiffer. Dat schiet dus niet op!  Moeder legt uit dat Bas en Paul nu zo hard trainen dat ze continu op het randje van gezond en ziek balanceren: even een virusje en ze gaan voor de bijl.

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 9 van 13