Omstreken
Hoe zag Meedhuizen en omstreekā€™n er vroeger uit?
Wednesday 24 June 2009

Sinds april is Beeldbank Groningen online.

Dit is een digitaal fotoarchief van onder andere alle Groninger gemeenten. Medewerkers  van het Archief hebben ervoor gezorgd dat de gemeente Delfzijl goed vertegenwoordigd is op www.beeldbankgroningen.nl . Je kunt hier zowel oude als nieuwe foto’s van Delfzijl, Meedhuizen en omstreek’n  bekijken. De website biedt een uitgebreide zoekmachine. Bovendien kun je via Google Maps zien waar de foto is genomen. Absoluut een aanrader om even rond te snuffelen

 
Wie waren er getuige bij het huwelijk van je grootouders?
Wednesday 24 June 2009

Nieuwsgierig wie er getuige was van het huwelijk van je grootouders of waar je overgroot opa is geboren? Kijk dan snel op www.allegroningers.nl en vindt allerlei akten van de burgerlijke stand van je familie. Op deze site zijn de volgende openbare akten van de gemeente Delfzijl en de voormalige gemeenten Bierum en Termunten  gedigitaliseerd. Het gaat om de volgende akten:

Overlijdensakten van 1811 tot 1952
Geboorteakten van 1811 tot 1905
Huwelijksakten van 1811 tot 1922

Van veel akten zijn scans gemaakt, die je kunt uitprinten.

Dus mensen die bezig zijn met hun stamboomonderzoek van de familie kunnen hier vast heel veel informatie op vinden.

 
Een muzikaal theatrale
Monday 16 March 2009

 Rondvaart door Appingedam.

De Vliegende Hollander van Appingedam is een ontdekkingstocht over het Damsterdiep naar het ware verhaal van De Vliegende Hollander. Deskundige reisleiders varen met de passagiers langs enkele unieke, pittoreske plekken van Appingedam. Tijdens deze vaartocht wordt het publiek meegenomen in de won-derlijke wereld van Max Mod-derman; ondernemer uit de stad Appingedam en eigenaar van reisbureau De Vliegende Hollander. Deze zomer te zien! www.de-vliegendehollander.nl

 
Ideweer
Friday 11 April 2008

Ideweer
Fam. Rumpff
Op dinsdagavond 27 november rijd ik richting de boerderij op Ideweer om de familie Rumpff te interviewen. Ik ken André en Gina al langer als vandaag dus ik vraag me af wat André nu weer voor grap heeft bedacht. En ja hoor! Als ik door de schuur naar het woongedeelte loop, zie ik een A4´tje op de deur, waarop staat: Verboden toegang, eerste deur rechts. En waar kom ik uit: op het toilet!
Maar voor de mensen die de familie Rumpff niet kennen. Hieronder volgen hun bezigheden op Ideweer.

We hebben het eens even uitgezocht, maar welk gebied is Ideweer nu eigenlijk?
Met het telefoonboek er bij komen André, dochter Eline en ik er uit dat Ideweer eigenlijk bestaat uit de hele Ideweersterweg met uitzondering van Schaapbulten. Dus vanaf de dubbele woning van Janske Grunefeld tot aan Jans Boerma (snelweg) en van Hans Niehof (station) tot aan de boerderij van Jan Kuiper (snelweg)
 

Lees meer...
 
Wilderhof
Thursday 04 October 2007

Door Ina Wolthuis.

Ina WolthuisAls je op een zonnige zaterdagmorgen, samen met je schoon-zusje, op de trap van een bekende woonwinkel in Appingedam een bekende tegenkomt die je dan vervolgens de vraag stelt of je iets over Wilderhof wilt schrijven voor de dorps-krant, denk je:   “Jeminee!... Wat moet ik daar in vredes-naam over schrijven?”. 

Wilderhof is nou niet meteen een plek waar de fantasie van veel lezers door geprikkeld wordt en waar je dus bladzijden vol over kunt vertellen. Maar toch liet de vraag mij niet los. 

 

Ik zou natuurlijk iets over de historie van Wilderhof kunnen vertellen. Bijvoorbeeld dat Wilderhof ongeveer 1000 tot 1100 jaar bestaat. Of deze wetenschap echt interessant is, blijft natuurlijk de vraag, maar het is misschien wel handig om te weten, wanneer er bij de Murphey’s Quiz een vraag over gesteld wordt. Je kunt nooit weten...   

Lees meer...