Tips
Schone energie uit groen smurrie, innovatieve landbouw.
Tuesday 29 March 2011

Ingezonden door Albert Wildeman.

Olie en gas zijn zo duur geworden dat de noodzaak van goedkopere brandstoffen met de dag groter wordt. Ook de roep en noodzaak naar biologische landbouw neemt grotere vormen aan. Algen, de groene soep die vijvers en sloten bedekken, lijken veel belovend. Je hebt er vooral veel zonlicht voor nodig, maar het kan ook met kunstlicht, denk aan de verlichting voor rozenteelt en ook toegepast in de melkstallen. De opbrengst per hectare is vele malen hoger dan koolzaad of sojabonen. We zitten alleen nog in experimentele fase en dus is de opbrengst nog niet optimaal, maar is per hectare hoger dan bij eerder genoemde oogsten.

Lees meer...
 
Oproup
Sunday 26 September 2010
Door Pieter de Jong.

In 1995 ben ik met de personeelsverenging van mijn toenmalige werkgever in Polen geweest voor een werkbezoek.
Het werkbezoek en het land Polen hebben bij mij een diepe indruk achter gelaten.
Veel mensen die nog nooit in Polen zijn geweest denken dat Polen een saai, achtergebleven oud communistisch
land is waar je niet snel heen zal gaan en het zeker geen land is om bijvoorbeeld op vakantie te gaan. Niets minder is waar.
Lees meer...
 
Bij de kapper...
Thursday 04 October 2007

Alberdina 

Kapsalon Alberdina Zoals de meeste inwoners van ons dorp wel weten hebben we ook een kapsalon in Meed-huizen. Aan de hoofdstraat heeft Alberdina Menninga een kapsalon aan huis. Je kunt er terecht voor alles wat je aan je haar wilt laten doen, of je nu jong of oud, man of vrouw bent. Je moet  wel van tevoren even bellen voor een afspraak (0596-533399). 
Hoogste tijd om eens aan Alberdina te vragen of ze nog goeie tips heeft voor ons, Midhoesters. 

Tip van Alberdina: 
Veel kinderen hebben zwemles en zitten daardoor vaak in chloor-water. Heeft je kind blond haar, dan wil dat nog wel eens groen uitslaan. Dat ziet er natuurlijk niet zo mooi uit. Spoel het haar dan uit met een aspirine, opgelost in water en je kind krijgt zijn of haar blonde kleur weer terug.

 
Noepie???
Monday 09 July 2007
Omdat veel kinderen het gewend zijn om een snoepje te krijgen bij Eka in de winkel, komen sommige kleintjes al binnen met een heerlijk vragend snoetje.
Ze kijken dan naar Eka en soms wordt er al gevraagd “noepie????”
In de zomer is er soms wat overlast van mieren, dit probleem is te verhelpen door een ietwat zout te strooien, en weg zijn de mieren!

Heeft u vlekken op uw eiken meubelen? Even behandelen met wat slaolie en het probleem is opgelost.
 
Dromen komen uit.....
Tuesday 20 March 2007
EkaElke vakantie werkte Eka in de supermarkt van familie. Toen de dorpswinkel in Meedhuizen te koop kwam werd er niet geaarzeld. Dit was de droom van Eka Wildeman!
Lees meer...