Vijfmaal kunst is twee weekenden plezier
Sunday 19 September 2010
Kunst damesAfgelopen weekend was de kerk weer geopend voor een expositie. Dit keer toonden Liesbeth van Domburg, Suus Ritsema, Wieke de Vries, Marion Kuipers en Aafke Fledderman hun creatief talent. Dat de inwoners van Meedhuizen de creatieve talenten van de dames weten te waarderen is te lezen in het gastenboek, op één negatieve reactie na, staan er alleen maar enthousiaste en waardevolle krabbeltjes.

De vijf dames vullen de kerk met de mooiste schilderijen, beeldhouwwerken en keramische objecten. De keramische objecten van Marion Kuipers vallen erg in de smaak, bij vele objecten staat een bordje verkocht. “Ik krijg veel positieve reacties op mijn beelden! Gelukkig beginnen mijn lessen keramiek weer over twee week bij het IVAK, dan kan ik weer een hoop nieuwe beelden maken.”

Aafke Fledderman en Suus Ritsema hebben hun creativiteit ontwikkelt nadat de kinderen de deur uit zijn gegaan. Aafke startte met een cursus aquarelleren en Suus met de cursussen edelsmeden en schilderen op het IVAK. “Het aquarelleren is echt uitgegroeid tot mijn passie” aldus Aafke. Nog twee keer per jaar volgt ze een cursus bij Wilma Horlings in Kiel-Windeweer. En dat schilderen een passie van Aafke is, is te zien aan de prachtige schilderijen.
Suus ontmoette Ina Wolfard op het IVAK. Ina vertelde Suus dat haar man, Coen Wolfard, beeldhouwlessen gaf. “Ik dacht dat ga ik eens proberen, en ik vond het geweldig om te doen. Het brengt gezelligheid en ik kan mij creatief gezien helemaal uitleven.”

Liesbeth van Domburg volgt net als Suus lessen bij Coen Wolfard. Elke dinsdagavond pakt ze haar hamer en beitel en werkt samen met andere cursisten in de beeldhouwwerkplaats aan haar beelden. Dat Liesbeth erg creatief is, is te zien aan de beschrijvingen bij haar beelden. Elke steen geeft haar inspiratie en de vorm van de steen bepaald al vaak het eindbeeld.

Wieke de Vries schildert met acrylverf en volgt lessen bij Rieks Pepping in Jukwerd. “Eén schilderij had ik misschien al kunnen verkopen, maar het schilderij heeft zoveel waarde voor mij dat ik hem niet verkoop.” De schilderijen van Wieke zijn erg divers; van beelden en bloemen tot de zonsondergang. “Het is een mooie hobby die soms best verslavend kan werken!

Alle vijf de vrouwen zijn zeer enthousiast. “Ik wil dit wel elke dag” lacht Marion. “We zijn al opzoek naar een ander kerkje waar we weer kunnen exposeren met onze kunst” aldus Wieke.

Dat Meedhuizen vele creatieve inwoners telt dat wist ik, maar ik heb nu ook mogen zien dat het niet alleen creativiteit is, maar ook zeker een talent!
 

 

 
< Vorige   Volgende >