Familie Bos
Wednesday 27 June 2007

Fam. BosMeedhuizerweg 26

Het is woensdagavond 15 mei. Ik zit gezellig op de bank bij de familie Bos. Ze wonen er sinds een paar maanden, maar wie is eigenlijk de familie Bos?

De familie Bos bestaat uit drie personen Dirk en Petra en zoon Edwin (16). Ze woonden in een twee onder een kapwoning in Appingedam en zijn verhuisd naar Meedhuizen.

Waarom zijn jullie verhuisd uit Appingedam?

Dirk en Petra:
We zijn wel allebei in Appingedam geboren en hebben er altijd gewoond, maar op een gegeven moment hadden we niet zo veel binding meer met Appingedam. We wilden graag landelijk wonen en hebben hier een vrijstaande woning met een mooi uitzicht over het land en veel meer privacy. We vinden het hier heerlijk rustig.

Waarom hebben jullie voor Meedhuizen gekozen en niet voor bijvoorbeeld een ander dorp in de omgeving. Hebben jullie bewust voor Meedhuizen gekozen?

Petra:
We wilden wel graag in de buurt blijven wonen van Appingedam, omdat Edwin daar nog op school zit. We waren op zoek naar een andere woning en ik zag op internet dat dit huis te koop was. We zijn er een paar keer langs gereden en waren direct verkocht. Dirk:
Mijn opa en oma woonden op Wilderhof en vroeger reed ik regelmatig met mijn oma op een soort van scooter door het dorp en ik heb een aantal jaren bij de vv Meedhuizen gespeeld. Ook kwam ik wel regelmatig in Beatclub in de tijd van het houten gebouw. Ik wist dus dat Meedhuizen een gezellig dorp is en het heeft een goede verbinding met Delfzijl en Appingedam. Je zit zo op de snelweg richting Groningen, Veendam en Winschoten.

Wat is jullie eerste indruk van Meedhuizen nu jullie er wonen?

Petra:
Ik was is iets minder bekend met Meedhuizen, maar wat me vooral opvalt aan Meedhuizen is dat de inwoners erg vriendelijke mensen zijn. Iedereen groet elkaar hier. Daar moest ik in het begin wel aan wennen.
Dirk:
Wat mij vooral opviel aan Meedhuizen was dat het hier zo hard kan waaien. We woonden nog in Appingedam, maar waren hier al wel aan het verbouwen. Op een avond reed ik naar Meedhuizen. In Appingedam was het achter het huis windstil, maar toen ik in Meedhuizen uit de auto stapte waaide het zo hard dat ik me afvroeg of het huis het wel zou redden. Wat een wind zeg!

Zoon Edwin komt binnen. Hij komt net van de voetbaltraining bij de vv Meedhuizen.

Ik vraag wat hij er van vind om nu hier te wonen. Ik kan me voorstellen dat als je 16 bent en altijd in Appingedam hebt gewoond je nu niet echt op een dorp zit te wachten.

Edwin:
Ik vind het hier juist heel erg leuk. Toen we nog in Appingedam woonden zat ik ook al op de voetbalclub Meedhuizen. Een aantal klasgenoten waar ik mee omga op school wonen hier ook in het dorp, dus ik wist wel dat Meedhuizen een leuk dorp zou zijn.

Petra:
We zijn op dit moment nog druk bezig met verbouwen, maar als het straks wat rustiger is gaan we Meedhuizen zeker verkennen.

Het lijkt me dat de aan-komende dorpsfeesten en de toneelavonden daar uitermate geschikt voor zijn.

Welkom in Midhoezen familie Bos!

 
< Vorige