Nieuwe buren...
Thursday 04 October 2007

Buren

. 

Daar zitten ze dan aan de grote stamtafel in het café! Alsof ze er al jaren zitten! De nieuwe buren en nieuwe inwoners van Hoofdstraat 45, 49, 51 en 53. Net geen vier op rij, maar allemaal nieuwe inwoners. Eén persoon is echter een beetje een bekende eend in de bijt. 

We hebben de nieuwe bewoners uitgenodigd voor een interview, want we willen natuurlijk wel eens weten wie deze bewoners zijn en wat hun bezighoudt. 

Op Hoofdstraat 45 gaan Laura Buringa en Marcel Krol binnenkort samenwonen. 
Laura werkt bij de Albert Heijn in Appingedam. Marcel komt uit Wa-genborgen en zit in de elek-tronische beveiliging.
Ze wilden graag een huis in de omgeving van Appingedam met veel ruimte en kwamen via funda in Meedhuizen terecht.
Marcel reed vroeger altijd op de brommer door Meedhuizen en kende zodoende ons dorp. Op dit moment zijn ze nog druk aan het verbouwen, maar als ze straks klaar zijn pakken ze hun gezamenlijke hobby weer op: motorrijden en aan oude auto´s sleutelen. Tenminste als Laura daar tijd voor heeft, want ze is ook nog actief bij de voetbalvereniging Appingedam.  Sarah

Kuiper en Marcel Jonk-man zijn in het huis op Hoofdstraat 51 komen wonen.
(voor de insiders het huis van Herman Kugel).  Sarah, oorspronkelijk komt ze uit Oudeschans, is bezig haar eigen zaak aan huis te beginnen.
Ze is relatietherapeute en communicatiedeskundige. Marcel komt van oorsprong uit Uithuizen en is webmaster/designer.
In het dagelijks leven houdt hij zich bezig met het begeleiden van mensen in uitkeringssituatie naar de arbeidsmarkt.
Na een avond in café Lanting te hebben gezeten en een bezoekje aan Eka te hebben gebracht is de knoop direct doorgehakt!
Vanuit hun sloopflat uit de stad naar Meedhuizen! Ze zijn nu nog druk aan het klussen, maar als ze straks klaar zijn kan Sarah weer verder met haar hobby toneelspelen en Marcel met het bewerken en maken van muziek op de computer en kokkerellen in zijn nieuwe keuken. 

De volgende in het rijtje is de bekende eend in de bijt en woont sinds kort in het huis op nummer 49. 
Hij is agrarisch accountmanager bij de ABN AMRO, geboren in Tjuchem en opgegroeid in Muntendam. Hij heeft al enkele jaren in Meedhuizen gewoond en via een paar omzwervingen naar Steendam en Siddeburen en heel veel heimwee toch weer terug naar Meedhuizen.
Zijn hobby’s zijn motorcross en veteranenvoetbal. Aanstaande zaterdag maar even kijken of we Albert ter Veer in een tenue van Meedhuizen op het voetbalveld kunnen spotten, want wij hebben hem nog nooit zien voetballen en staan toch wel regelmatig langs de lijn! 

Klaas Jan Kuiper is leesmap-bezorger in deze regio en een echte Damster.
Zijn vrouw Anita Kuiper zit in de thuiszorg en is ook een echte Damster. Wat doen echte Damsters dan aan de Hoofdstraat 53 in Meedhuizen?
Omdat ze op zoek waren naar een huis met een grotere schuur, kwa-men ze via funda in Meedhuizen terecht. Ze hebben namelijk een grote passie voor alles wat te maken heeft met de motorsport. Samen sleutelen ze aan race-machines van 50 cc.
Ze proberen ze zo hard mogelijk te laten lopen, maar natuurlijk wel binnen de re-gels roept Klaas Jan direct.
Hiernaast hoopt Anita straks ook door te gaan met het fokken van Engelse bulldogs.

 
< Vorige   Volgende >