Familie Kok
Friday 11 April 2008

Familie Kok, nije inwoners aan de Maarkampen.Familie Kok

Tot nu toe hebben we in iedere editie van de Midhoester al een interview staan met nieuwe inwoners of zelfs meerdere  nieuwe inwoners tegelijk. We dachten dat we nu wel toe zouden zijn aan de rubriek oude inwoners, maar sinds augustus woont de familie Kok aan de Maarkampen (in het huis van Arjan Vrij) en die willen we natuurlijk graag ook even interviewen.

Het gezin bestaat uit Ben en Ann Kok en dochter Sarah (16). Ook zijn er nog twee oudere broers, maar die wonen niet meer thuis. De familie Kok komt uit het dorp Winkel in Noord-Holland dat  15.000 inwoners telt. Het ligt ongeveer 15 kilometer van Schagen en 22 kilometer van Alkmaar.

Op woensdagavond 28 november wordt ik heel hartelijk ontvangen door Ann en Sarah Kok. Onder het genot van een lekker kopje thee vraag ik wat hen naar Meedhuizen heeft gebracht.

Ann vertelt dat zij en haar man eigenaar van een schip zijn. Haar man vaart als kapitein op dat schip onder de vlag van Wagenborg Delfzijl. De administratie die ze daar van hebben, waaronder ook het personeel op het schip, wordt geregeld door Wagenborg. Regelmatig moesten Ben en Ann van Winkel naar Delfzijl om een aantal zaken met Wagenborg te regelen. Daarom was het veel handiger om in de buurt van Delfzijl te gaan wonen. Ann: “toen ik in dit huis liep was ik meteen verkocht, het voelde direct goed en dat heeft de doorslag gegeven om naar Meedhuizen te gaan verhuizen”.

Bij Ann hoor ik een Engels accent dus ik vraag haar waar dat vandaan komt?
Ann is in Engeland geboren en heeft daar Ben ontmoet. Omdat ze een eind bij elkaar vandaan woonden heeft Ann besloten bij hem in Nederland te gaan wonen.

Ik vraag Ann of ze naast het regelen van zaken thuis ook nog andere werkzaamheden heeft en of ze ook van baan moest veranderen?
In Noord-Holland gaf Ann les aan het speciaal onderwijs. Aan kinderen met psycische problemen en aan kinderen met een ontwikkelingsstoornis zoals autisme/pddnos.
Nu wil ze graag wat meer vrijwilligerswerk doen. Ook heeft ze veel hobby´s waar ze iets mee wil gaan doen.

Ik zeg tegen Sarah dat als ik in haar schoenen zou staan ik er wel moeite mee zou hebben om naar zo´n klein dorp te verhuizen, maar Sarah zegt direct: Nee hoor ik heb het hier reuze naar mijn zin. Ik vind het huis helemaal geweldig en ik ben ook al vrijwilliger in Beatclub. Het is wel jammer dat ik mijn oude vrienden moet missen, maar ik heb hier ook al weer nieuwe vrienden gemaakt.

Als ik dat zo hoor hebben jullie dus geen heimwee?
“We gaan nog wel eens naar Winkel omdat onze zoons daar nog wonen, maar als we er zijn hebben we geen heimwee. Het huis en de plek voelt goed en er wonen hier ook allemaal aardige mensen”.

Sarah vertelt dat ze twee kaarten hadden voor toneel. Ze speelt zelf ook toneel bij het IVAK in Delfzijl en zou ook wel een keer een rolletje willen in het dorpstoneel. Ze wilde haar moeder graag mee hebben, maar die zag het niet zo zitten. Ann valt in en zegt dat ze het best wel spannend vond omdat ze helemaal niemand kende en dan zo als buitenstaander in zo´n dorpscafé zag ze niet zo zitten. “Maar Sarah heeft me overgehaald en ik vond het enorm leuk. Mensen kwamen direct spontaan op me af en ik heb een hele gezellige avond gehad. Wat me ook opviel was dat de jeugd hier zo open en vriendelijk is. Vaak zie je dat jeugd naar volwassenen nogal afstandelijk is, maar dat is hier in Meedhuizen absoluut niet het geval. Dat vond ik erg bijzonder”.
 
< Vorige   Volgende >