Florenceā€¦
Friday 11 April 2008

FC GroningenEn we gaan met de trekker naar Florence…

Door Jelke de Jong.
Zoals gewoonlijk ontstaan de beste mannen-ideeën aan de bar…. Toen bekend werd dat  de FC tegen Fiorentina uitkwam in de UEFA-cup, eerst Groningen thuis daarna uit, besloten wij daar bij te zijn.
Volgende vraag: hoe gaan we er heen, met wie en stel je voor dat de FC thuis al dik verliest, wat doen we dan? Erik’s antwoord: 'Dan gaan we er gewoon  pizza’s eten...'

Wij kochten 7 kaartjes in Groningen voor het astronomische bedrag van  16 euro per stuk, deze verdeeld aan: Erik Wildeman, Frans Meyer, Follie de Vries, Johan Dijkstra (vriend van Erik), de gebroeders Heuvelman en ik zei de gek. De FC speelde gelukkig in eigen huis gelijk met 1-1, wat een uitstekend uitgangspunt voor de uitwedstrijd was!

Er werd afgesproken dat Erik en Arco gingen rijden en Johan een HOTEL ging regelen. Echter, een dag voor het vertrek werd ons verzocht om een slaapzak en tent mee te nemen 'voor alle zekerheid'.
De reis ging lekker want in Duitsland was het een nationale feestdag, weinig verkeer, dus lekker doorracen.
In Florence aangekomen was het zeer aangenaam, prachtig weer  en met 29 graden  heerlijk warm. Dit was maar goed ook, want  inderdaad onze boeking was geen hotel maar een camping!

Na het opzetten van de tent  en nadat de rust een beetje terugkeerde hoorden we plotseling: ”mot’n joe ook een potje bier heb’n?”  De camping stond dus al vol met  FC-fans…gezellig!
We besloten dan ook maar om op de camping te blijven en daar de biertjes op te drinken omdat we van de andere FC-fans te horen kregen dat het onrustig was in de stad, overal kleine relletjes.
De volgende ochtend, te weinig slaap  en een kleine kater, maar dat deed er niet toe:
HET IS DE DAG VAN DE WEDSTRIJD !
Eerst koffie met broodjes op een zonnig terras, ook maar gelijk een biertje en dan de stad in!
Aangekomen in het centrum van Florence wisten we niet wat we zagen, 2000 fans stonden op het plein Piazza del Duomo FC-Groningen liederen te zingen, echt een kippenvelmoment.
De hele stoet trok door de stad met veel gezang en geblèr richting stadion. En dan na heel veel controles en beveiliging kwamen we in het stadion; geweldig! (tweede kippenvelmoment).
 Het stadion was nog helemaal leeg, behalve het Groningenvak, dat zat propvol, er werd veel gezongen, vooral toen trainer Ron Jans samen met de technische staf naar het vak kwam om ons te bedanken voor onze aanwezigheid.

De wedstrijd die wij hebben gezien was van een ongekende schoonheid, bloedstollend vooral omdat het na 90 min. En een verlenging nog steeds 1-1 stond. Daarna werden de strafschoppen genomen en de uitslag daarvan is ons allen bekend….

Na de wedstrijd die om 24.00 uur was afgelopen moesten wij uit veiligheidsoverwegingen nog tot 2.00  uur in het stadion blijven, dit was niet leuk, vooral door de trieste stemming om het verlies. FC_Groningen directeur Nienhuis gooide om de sfeer te redden zijn stropdas tussen de fans en hij bedankte ons voor het support. Terug op de camping hebben wij besloten een dag eerder te vertrekken dan was gepland. De volgende ochtend nog even de stad in voor wat leuke foto’s, daarna de tenten afbreken en weer richting het hoge en koude noorden.

Ondanks het resultaat was het een geweldige belevenis!

 
< Vorige   Volgende >