Laten ze Meedhuizen al weer links liggen?
Sunday 24 June 2007

Daar moeten we wat aan doen!

Op woensdagmiddag 29 mei rijd ik tussen de middag naar huis van mijn werk.De radio staat op 97.5 en opeens hoor ik de verslaggever iets roepen over vaarverbindingen tussen de Groninger meren. Ook het Schildmeer wordt genoemd hier moet ik naar luisteren en ik draai de volumeknop omhoog.

De wethouder van Scheemda is aan het woord:

Door het Hondshalstermeer geschikt te maken voor recreatievaart, willen de gemeenten Delfzijl en Scheemda alle meren in Groningen met elkaar verbinden.
De verbinding moet de dorpen in de omgeving een toeristische impuls geven. De visie van beide gemeenten krijgt steun van Appingedam, Slochteren, Winschoten en Reiderland.
Een groot vaarcircuit vanaf het Zuidlaardermeer naar de Blauwe stad, van Winschoten naar Woldendorp, van Termunten naar Wagenborgen en zo naar het schildmeer.

En zo naar het Schildmeer? Waarom hoor ik geen Meed-huizen? Vallen wij weer buiten de boot? Nee toch zeker! Dit laten we ons toch niet gebeuren!
Als het zover is moeten we van ons laten horen op de dorpsbezoeken van de gemeente en misschien dat de vereniging dorpsbelangen hier een rol in kan spelen?

 
< Vorige   Volgende >