Zangvereniging 'Akkoord'
Saturday 22 December 2007

noten

Akkoord!

Bijna een jaar geleden bestond zangvereniging 'Akkoord' al weer 20 jaar, de in 1986 opgerichte vereniging gaat voortvarend uit de start-blokken met 40 leden.
In die tijd bestond de groep voor de helft uit Midhoesters en de andere helft uit Wagenborgers. "Nu is die verhouding er nog steeds." zegt Hans Valentien.
Zover hij weet is de Zang-vereniging opgericht door Piet Koster, Frans Schmölzer en de toenmalige dierenpensionhouder.
Met ons 20-jarig bestaan zijn we een boottochtje gaan maken vanuit Oosterwijtwerd tot Appingedam over de Marne en weer terug. Nadien hebben we lekker gebarbequed.

Zangvereniging Akkoord zingt voornamelijk populair modern/classieke muziek in verschillende talen/dialecten Engels, Duits, Gronings en Nederlands.

Om van een koor te kunnen spreken wordt er algemeen aangenomen dat de groep bestaat uit ten minste 12 zingende leden die minstens in twee stemmen zingen. Stemmen zijn de verschillende zangstemmen in de groep, van hoog tot laag. Meestal zingen koren vierstemmig: sopraan, alt, tenor en bas

Op dit moment bestaat de groep uit een 18 koppig gemengd vier stemmig koor.
We hebben:
twee bassen, dat zijn lage stemmen.
zes tenoren, dat zijn hoge mannenstemmen.
vier alten, dit zijn lage vrouwenstemmen.
zes sopranen, dat zijn hoge stemmen.

'We kunnen er nog wel een aantal leden bij gebruiken.' zegt Hans, 'het is echt heel gezellig, op dinsdag avond hebben we onze repetities en dat gaat het hele jaar door, op de vakantie periode na.
Natuurlijk moet de keel na het repeteren weer even gesmeerd worden en dat doen we dan ook.
Door ziekte binnen de groep en sluiting van het café zijn we een poosje uit de running geweest, voor-heen hadden we elk jaar een uitvoering, het is de bedoeling dat we dit binnenkort weer oppak-ken. In het begin hebben we ook wel eens gast optredens gehad, dat vond ik zelf erg leuk ik hoop dan ook dat we dat ook nog weer eens kunnen realiseren.'

Mocht je belangstelling hebben, loop dan op een dinsdagavond even binnen in het café en spreek iemand van de zangvereniging aan. Ze zullen je met open armen ontvangen.
 
< Vorige   Volgende >