Nije Inwoners
De “nieuwe” bewoners van Maarkampen 26.
Tuesday 29 March 2011


Nog geen drie jaar geleden liep ik met hetzelfde kladblok naar dezelfde voordeur met hetzelfde doel. De nieuwe bewoners van de maarkampen 26 interviewen. Deze keer zijn het nieuwe inwoners tussen aanhalingstekens, want één van beide bewoners is een oud Midhoester.
Het ruikt nog naar verf als Aafke de deur open doet. Ze zijn druk aan het schilderen geweest, want ja ieder heeft nu eenmaal zijn eigen smaak. Na een rondleiding door het nieuwe huis gaan we in de gezellige woonkeuken aan tafel zitten. Als ik vraag wie Joop is moet hij lachen. Tja, wie is Joop.
Lees meer...
 
Kangoeroewoning of bed en breakfast?
Sunday 27 March 2011
.

De boerderij aan de hoofdstraat 29 lijkt een veel besproken onderwerp. Wat gebeurt daar eigenlijk achter die muren. Zou de bed en breakfast al bijna klaar zijn? Op deze vragen kan maar één iemand het juiste antwoord geven, de familie van Dijk zelf. Als ik de deur open doe kom ik in de lange ronde gang Nick Moedt tegen. Hij is samen met zijn broer Mark druk bezig om stenen te sjouwen, maar hij heeft wel even tijd
om mij voor te stellen aan de nieuwe toekomstige bewoner(s) van de boerderij. Marco van Dijk schudt mij vriendelijk de hand en begint enthousiast te vertellen over de enorme verbouwing. Ik kijk mijn ogen uit, wat een veranderingen zeg! De hele boerderij is gestript.
Hij is helemaal teruggebracht naar casco. Dat vonden ze heel jammer, maar het was nodig. Als we in het voorste gedeelte van de boerderij staan, kijk in een enorm diep gat. De vloeren moesten er uit, deze waren verrot en we kijken nu in de kelder. Ook de vloer op de bovenverdieping is helemaal vervangen vanwege instortingsgevaar en de boerderij is met nieuwe stalen balken weer bij elkaar gebracht, want de voorgevel stond bijna los van de rest. Marco stelt voor om een rondleiding te doen, maar ik wil natuurlijk eerst graag iets weten over wie de familie van Dijk is.
Lees meer...
 
Arnold Paarhuis
Tuesday 21 September 2010

Arnold PaarhuisDoor Jan Veenstra.

Sinds dit jaar rijdt er geregeld een grote witte Volvo door Meedhuizen.
Niet geheel toevallig weet ik wie de chauffeur van deze oldtimer is (ik ken hem van een onderonsje bij de notaris).
Het is de hoogste tijd om nader met hem kennis te maken en hem aan de Midhoesterlezers voor te stellen: Arnold Paarhuis, geboren 24 juli 1969 in Ten Boer.

Lees meer...
 
Familie Atzema
Monday 21 September 2009

AtzemaDoor Brenda Wildeman.

Op een vrijdagmorgen breng ik een bezoekje aan het nieuwe huis dat aan de Westerlaan 6  staat. Annegre Atzema doet de deur open samen met haar 3 jarige zoontje Davi. Ik kende Annegre al van de voetbal trainingen op maandagavond.. Binnen maak ik kennis met de 2e telg van de familie, Jordi van 11 maanden.
Als we plaats nemen aan de keukentafel komt ook de heer des huizes Jan Pieter binnen en er wordt koffie geschonken.


De eerste vraag “waar het gezin Atzema uit bestaat” is mij dus direct duidelijk. Jan Pieter en  Annegre  en hun 2 zoontjes Davi en Jordi.
Jan Pieter verteld dat hij is geboren in Weiwerd en daar bij zijn ouders op de boerderij woonde, na de lagere en middelbare landbouwschool te hebben gevolgd heeft hij het akkerbedrijf van zijn ouders uiteindelijk overgenomen. 

Lees meer...
 
Ralf en Charlotte
Friday 26 June 2009

Ralf en CharlotteDoor Frans Hetterscheid.

Het laatste grote nieuwbouw project dat ik mij kan heugen zal toch wel de Maarkampen  zijn geweest en met een nieuw project op stapel wordt Meedhuizen mondjes maat steeds iets groter.
Alhoewel... in de tussenliggende periode zijn er hier en daar toch stiekem wat huizen bijgekomen, Meedhuizerweg, Essenlaan, en het huis van de nieuwe inwoners van deze Midhoester.

Charlotte van Krimpen(23) en Ralf Bos (31) wonen sinds begin maart aan de Schaapbulterweg 5 in ons dorp.
Zes jaar geleden hebben we elkaar ontmoet.' begint Charlotte, 'niet veel later ben ik bij Ralf ingetrokken. Hij had al een huisje in Appingedam. Zelf ben ik geboren en getogen in Groningen, ik kan je vertellen dat ik erg moest wennen aan de serene rust in Appingedam. De stap naar  Meedhuizen was minder groot en ik woon hier dan ook met veel plezier.

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 9 van 10